Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Eläin­fi­lo­so­fi Elisa Aaltola löysi Ai­na-kar­hul­le ja muille eläi­mil­le mah­dol­li­sen kodin ul­ko­mail­ta, mutta suur­pe­to­kes­kus vas­tus­taa aja­tus­ta – "E­läi­met eivät lähde min­ne­kään"

Kirjailija ja eläinfilosofi Elisa Aaltola kertoo, että hän on ottanut yhteyttä ulkomaisiin eläinoikeusjärjestöihin Kuusamon suurpetokeskuksen eläinten tilanteesta.

– Aina-karhulle olisi koti Iso-Britanniassa, samoin kuin neljälle ilvekselle. Myös muille eläimille voisi löytyä paikkoja, Aaltola luettelee.

Paikat olisivat hollantilaisen eläinsuojelujärjestön ylläpitämässä turvakodissa, jossa asuu ennestään esimerkiksi sirkuksista pelastettuja karhuja. Järjestö tekee yhteistyötä muun muassa Four paws -järjestön kanssa, joka kuuluu Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kanssa saman kattojärjestön alle.

Aaltolan mukaan hän ei ulkopuolisena voi edistää asiaa enempää, vaan suurpetokeskuksen tulisi itse hoitaa eläinten asioita kotiehdokkaiden kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.