Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Eläin­fi­lo­so­fi Elisa Aaltola löysi Ai­na-kar­hul­le ja muille eläi­mil­le mah­dol­li­sen kodin ul­ko­mail­ta, mutta suur­pe­to­kes­kus vas­tus­taa aja­tus­ta – "E­läi­met eivät lähde min­ne­kään"

Kirjailija ja eläinfilosofi Elisa Aaltola kertoo, että hän on ottanut yhteyttä ulkomaisiin eläinoikeusjärjestöihin Kuusamon suurpetokeskuksen eläinten tilanteesta.

– Aina-karhulle olisi koti Iso-Britanniassa, samoin kuin neljälle ilvekselle. Myös muille eläimille voisi löytyä paikkoja, Aaltola luettelee.

Paikat olisivat hollantilaisen eläinsuojelujärjestön ylläpitämässä turvakodissa, jossa asuu ennestään esimerkiksi sirkuksista pelastettuja karhuja. Järjestö tekee yhteistyötä muun muassa Four paws -järjestön kanssa, joka kuuluu Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kanssa saman kattojärjestön alle.

Aaltolan mukaan hän ei ulkopuolisena voi edistää asiaa enempää, vaan suurpetokeskuksen tulisi itse hoitaa eläinten asioita kotiehdokkaiden kanssa. Eläimille pitäisi esimerkiksi hankkia erilaisia terveys- ja kuljetustodistuksia.

Aina-karhun pitopaikka selvisi Aluehallintovirastolle kesällä. Karhu istuu loukkuhäkin oikeassa reunassa ja juo sille tarjottua vettä. Kuvan vasemmassa reunassa näkyvät häkin takaosaan kertyneet kuivikkeet.
Aina-karhun pitopaikka selvisi Aluehallintovirastolle kesällä. Karhu istuu loukkuhäkin oikeassa reunassa ja juo sille tarjottua vettä. Kuvan vasemmassa reunassa näkyvät häkin takaosaan kertyneet kuivikkeet.
Kuva: Aluehallintovirasto / Kuvaliite eläinsuojelutarkastuskertomuksesta

Aaltola kertoo nähneensä viestinvaihtoa Kuusamon suurpetokeskuksen ja hänen tuttavansa välillä eläinten uudelleen sijoittamista koskien. Keskus ei hänen mukaansa ole ollut kiinnostunut mahdollisuudesta.

Pohjois-Suomen aluehallinto päätti kaksi viikkoa sitten, että Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhalupa perutaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.