Ei sit­ten­kään niin epä­mu­ka­vaa mat­kai­lua – lup­sak­ka brit­ti­koo­mik­ko vie kat­so­jan mat­ka­koh­tei­siin, jonne kes­ki­ver­to­tu­ris­ti ei tohtisi mennä

Ohjelman nimikin sen kertoo: matkalle lähdetään jonnekin muualle kuin tyypillisimpiin turistirysiin

Romesh Ranganathan ja hänen oppaansa Chipo Chikara vierailevat Romeshin epämukavuusmatkojen toisen kauden ensimmäisessä jaksossa muun muassa Victorian putouksilla.
Romesh Ranganathan ja hänen oppaansa Chipo Chikara vierailevat Romeshin epämukavuusmatkojen toisen kauden ensimmäisessä jaksossa muun muassa Victorian putouksilla.

Romeshin epämukavuusmatkat

*** Ohjelman nimikin sen kertoo: matkalle lähdetään jonnekin muualle kuin tyypillisimpiin turistirysiin. Brittikoomikko Romesh Ranganathan hyppää ohjelman toisella kaudella jälleen epämukavuusalueelleen ja matkaa vähemmän houkutteleviin matkakohteisiin. Uusissa jaksoissa tutustutaan Zimbabween, Mongoliaan, Bosnia-Hertsegovinaan, Kolumbiaan ja Saharaan.

Ensimmäisessä jaksossa Ranganathan kuljettaa katsoja diktaattori Robert Mugaben jälkeiseen Zimbabween, joka kärvistelee taloudellisissa ongelmissa. Levottomuudet ja vakoisen väestön sorto ovat karkottaneet maasta turistit.

Luonnonihmeitä ja villieläimiä

Katsojalle Zimbabwesta avautuu ennen kaikkea upea luonto eläimineen. Vierailukohteisiin lukeutuvat myös Sambian ja Zimbabwen rajalla sijaitsevat Victorian putoukset. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva paikka on myös yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä.

Ei kovin epämukavaa sittenkään! Seuraavaksi vieraillaan kansallispuistossa, jossa rapsutellaan puolikesyä gepardia. Myöhemmin nähdään muun muassa sukupuuton partaalla olevia sarvikuonoja.

Nurjia puoliakin esitellään, kun puheeksi tulee esimerkiksi Cecil John Rhodes (1853–1902) ja valkoisten harjoittama sorto. Brittiläinen Rhodes perusti Rhodesian, joka tunnetaan nykyisin Zimbabwena.

Mugabe puolestaan tyhjensi valkoisten omistamia maatiloja, jotta mustat saisivat takaisin maansa. Maareformi johti kuitenkin inflaatiokierteeseen.

Ei Pilkingtonin veroinen

Brittikoomikon lupsakassa seurassa on helppo viihtyä. Vitsailun lomassa hän osaa myös vakavoitua ja kertoa välillä ikäviäkin faktoja kohteestaan.

Viihdyttävyydessään ohjelma ei vedä vertoja toisen brittikoomikon matkoille: ääliömatkailija Karl Pilkingtonia seurasi myötähäpeässä kiemurrellen.

TV2 klo 20.00