Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei ole jär­ke­vää, että ju­ri­di­nen su­ku­puo­li on il­moi­tus­asia

Hallitus haluaa Suomeen uuden translain, jonka mukaan oman juridisen sukupuolen korjaamiseen riittäisi pelkkä oma ilmoitus. Tämän suuntaiset lainsäädäntömuutokset ovat kansainvälinen ilmiö, sillä monissa vihervasemmiston hallitsemissa maissa, kuten Saksassa, suunnitellaan samanlaisia muutoksia.

Lähtökohtaisesti sukupuoli on biologinen fakta. Siitä huolimatta, että ihminen kokee toisin, hän on kuitenkin biologisesti nainen tai mies harvinaisia erikoistapauksia lukuun ottamatta. Tämän vuoksi ei ole millään tavalla perusteltua, että kuka tahansa voi ilmoittaa korjaavansa sukupuolensa, vaan tarkka selvittely on syytä tehdä edeltävästi.

Mitä tällaisesta lainsäädäntömuutoksesta voi seurata, kun sukupuolensa voi korjata rekisterissä? Saksalaisen Bild-lehden (18.7.2022) mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa henkirikoksesta vangittu transnainen oli naisvankilassa siittänyt alulle kaksi lasta, ja vasta tämän jälkeen hänet siirrettiin vankilaan, jossa hän ei ole tekemisissä naisvankien kanssa. Jos kuka tahansa voi ilmoittaa olevansa nainen tai mies, on itsestään selvää, että tätä mahdollisuutta voidaan myös väärinkäyttää.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.