Tilaajille

Ei enää buf­fet-äh­kyä – yrit­tä­jä toivoo, että Oulun lou­nas­ta­jat tot­tui­si­vat uuteen toi­min­ta­ta­paan

Kilohintaan perustuva lounas on harvinaisuus, vaikka siitä on hyötyä ravintolalle ja asiakkaan lompakolle. Ravintola Pikkelssi on kokeillut maksa siitä mitä syöt -lounasta, mutta maukas lounas on asiakkaille edelleen tärkeintä.

Veloittamalla vain siitä ruoasta, jonka asiakas lounaalla ottaa, voi ravintola tehdä jonkinasteisen ekoteon. Ravintola Pikkelssi aloitti toukokuussa kokeilun, jossa lounaan hinta määräytyy ruoan määrän perusteella: Kokeilun aikana ravintolan biojätteen määrä on vähentynyt yrittäjän mukaan radikaalisti.

Järjestely on Oulun lounasravintoloissa harvinaisempi: lounasbuffetista otettaessa ei makseta kiinteää hintaa, vaan lautanen asetetaan vaa’alle ja maksetaan kilohinnalla pelkästään siitä ruoasta, jota otetaan. Lautasen paino on taarattu pois.