Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ehkä nyt oli­si­kin otol­li­nen aika la­taus­ver­kos­ton ra­ken­ta­mi­sel­le, kun kiin­nos­tus muuttaa väl­jem­mil­le asu­ma­si­joil­le lähelle luontoa on kas­vus­sa

Sukulaismies kertoi, että hänen Hilux-maasturinsa (vm. 1985) ajaa nyt Afrikassa. Ylen aamussa 12.2. Evan pääekonomisti Sanna Kurronen sanoi autojen arvon romahtavan.

Kurrosen näkökulma on ekonomistin näkökulma. Valmistajat lopettavat polttomoottorituotantojaan. Volvo lopettaa viimeistään 2030 ja GM 2035. Kaupungit kieltävät polttomoottoriliikennettä. Autojen arvo muualla romahtaa ja Suomeen tuodaan loppusijoitukseen vanhoja polttomoottoriautoja.

Toki Kurronen näki myös latausverkoston merkityksen sähköautojen yleistymisessä.

Ehkä nyt olisikin otollinen aika latausverkoston rakentamiselle, kun kiinnostus muuttaa väljemmille asumasijoille lähelle luontoa on kasvussa. Porkkana toimii paremmin kuin keppi. Ylen kyselyn mukaan 20 prosenttia suomalaisista olisi valmis kieltämään polttomoottoriautojen myynnin, puolet vastustaa kieltoa. Aika helppoa on päätellä missä ryhmäläiset asuvat.

Tilastokeskuksen mukaan 2019 lopussa 37 prosenttia suomalaisista asui sisemmällä kaupunkialueella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.