Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Edes­men­neen suo­ma­lais­tai­tei­li­jan teok­ses­sa saattaa olla rä­jäh­dys­ai­net­ta – poliisi pyytää tietoja kol­mes­ta yhä ka­teis­sa ole­vis­ta teoksen osista

Edesmenneen suomalaisen kuvanveistäjän teoksen osissa saattaa olla räjähdysainetta, kertoo Helsingin poliisi. Poliisin mukaan kyse on Markus Copperin Sixpack of Instant Death -teoksesta vuodelta 1995. 

Tieto mahdollisesta räjähdysaineesta selvisi poliisille elokuussa. 

Poliisi kertoo, että kaikkiaan kuudessa teoksen osassa saattaa olla räjähdysainetta. Kolme osista on päätynyt jo poliisille, mutta kolme osaa ovat edelleen kateissa. 

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, ettei teoksen osien mahdollisesti sisältämän räjähdysaineen laatu ole tiedossa. Myöskään se ei ole tiedossa, kuinka paljon osissa on räjähdysainetta. 

Poliisi pyytääkin teoksen osien omistajia ottamaan yhteyttä poliisiin ja toimittamaan osat poliisille, jotta ne voidaan tehdä vaarattomiksi. 

– Osan haltijaa ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisi tekee teoksen osan ainoastaan vaarattomaksi ja palauttaa tämän jälkeen takaisin omistajalleen, poliisi toteaa Twitterissä. 

Nyt etsittävän teoksen tehnyt kuvataiteilija Marcus Copper menehtyi vuonna 2019. Hän oli kuollessaan 50-vuotias.