Festariliput: Qstoc­kin lippuja myyn­nis­sä To­ri.fi:s­sä sa­doit­tain fes­ta­rin lä­hes­tyes­sä

Kuluttajansuoja: Ku­lut­ta­ja­ju­ris­ti: Ter­veys­ta­lo pii­lot­te­lee pal­ve­lu­nu­me­roi­taan ja niiden hintoja

Club Teat­rian syksy käyn­tiin täy­del­lä höy­ryl­lä – "E­lä­mäs­tä on sal­lit­tua nauttia myös poik­keu­sai­ka­na"

– Loppukesän festareilla on jo opittu, ettei kanssajuhlijan iholle sovi mennä. Ollaan siis vielä enemmän suomalaisia kuin aiemmin, tuumaa Club Teatrian promoottori Marco Järvenpää. Väljästi juhlimista edesauttavat Teatrialle tuodut mellakka-aidat, joilla voidaan tarvittaessa jakaa tila neljään lohkoon.
– Loppukesän festareilla on jo opittu, ettei kanssajuhlijan iholle sovi mennä. Ollaan siis vielä enemmän suomalaisia kuin aiemmin, tuumaa Club Teatrian promoottori Marco Järvenpää. Väljästi juhlimista edesauttavat Teatrialle tuodut mellakka-aidat, joilla voidaan tarvittaessa jakaa tila neljään lohkoon.
Kuva: Susanna Eksymä

Sosiaalinen media on täyttynyt viime päivinä punaisista ruuduista saatesanoilla ”Tänään on päivä, kun tapahtuma-ala astuu esiin”. Tapahtumataloja, -tiloja ja -toimistoja on valaistu punaisiksi ja alan väki on järjestänyt kuluneella viikolla myös mielenilmauksia.

Viesti on selkeä: tapahtumat halutaan saada jälleen koronakevään ja -kesän jälkeen käyntiin turvallisesti. Ala vaatii tempauksellaan myös taloudellista tukea, jotta se voi sopeuttaa toimintansa uudenlaisiin turvallisuusnormeihin.

Oulussa ja Torniossa toimivassa tapahtumatalo Club Teatriassa ollaan tempauksen hengessä mukana:

– Tapahtuma-ala ei tule kestämään uutta koronasulkua, sanoo Club Teatrian promoottori Marco ”Järkkä” Järvenpää ykskantaan.

– Nyt on kehitettävä uudet systeemit, kuinka suuret yleisötapahtumat voidaan järjestää turvallisesti ja palautettava ihmisten usko siihen, että livekeikoille voi tulla turvallisin mielin. Elämästä on sallittua nauttia myös näinä poikkeuksellisina aikoina, hän jatkaa.

Positiivista tekemisen meininkiä

Hyväntuulinen Marco Järvenpää vakavoituu muistellessaan viime kevättä.

– Olihan se aivan valtava shokki ja hämmennys, kun yhteiskunta pistettiin yhtäkkiä kiinni.

Samaan aikaan kun artistien keikkakalenterit tyhjenivät, tapahtumajärjestäjät – Teatrian väki heidän joukossaan – paiskivat töitä hiki hatussa aamusta iltaan.

– Uusien päivämäärien löytäminen peruuntuneille keikoille oli ihan valtava työmaa, joka on edelleen vähän kesken. Maali on kuitenkin onneksi jo näkyvissä. Kahta keikkaa lukuun ottamatta kaikille on löytynyt jo uudet päivät.

Järvenpää kertoo kevään epävarmuuden ja alakulon vaihtuneen Club Teatrialla positiiviseen tekemisen meininkiin.

– Syksy käynnistyy täydellä höyryllä.

Dingo ilmaiskeikalle

Oulun Club Teatrian syksyn keikkakalenterissa vilahtelee isoja kotimaisia nimiä, kuten Suvi Teräsniska, Antti Ketonen, Katri Ylander, Sanni, Viikate, Kotiteollisuus ja Trio Niskalaukaus.

– Ja jotta saadaan oikein hyvä pöhinä päälle, Dingo on meillä ilmaiskeikalla 25. syyskuuta, Järvenpää paljastaa.

Lähtölaukauksen kuluvana syksynä saa myös uusi Jäsenklubi-konsepti, joka tarjoilee jäsenilleen yllätyksellisiä klubi-iltoja.

–  Jäsenklubi on lipputuote kahdeksalle yllätyskeikalle. Jäsenklubeissa esiintyviä artisteja ei paljasteta ennakkoon, mutta voin luvata, että näistä keikoista puhutaan pitkään. Lavalle nousee kotimaisia eturivin artisteja, Järvenpää sanoo.

– Olemme tehneet kaikkemme, että livemusiikista voisi tulla nauttimaan turvallisin mielin, sanoo Club Teatrian promoottori Marco Järvenpää.
– Olemme tehneet kaikkemme, että livemusiikista voisi tulla nauttimaan turvallisin mielin, sanoo Club Teatrian promoottori Marco Järvenpää.
Kuva: Susanna Eksymä

Tila neljään lohkoon

Reilun 2500 neliön suuruinen Oulun Club Teatria vetää tavallisesti noin nelituhatpäisen yleisön. Nyt yleisömäärää on rajattu puoleen.

– Uutena turvallisuustoimena olemme ottaneet käyttöön tilan lohkomisen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että halli voidaan jakaa mellakka-aidoilla neljään osaan, joista kuhunkin otetaan maksimissaan 500 henkilöä, Järvenpää kertoo.

Jokaisella lohkolla on oma sisäänkäynti, eteis- ja ravintolapalvelut sekä vessat. A ja B -lohkosta on käynti lavan edustalle, C ja D lohkosta keikkaa voi seurata etäämpää.

– Ajatus on se, että lohkoista toiseen ei siirrytä, vaan jokainen pysyy omissa aitauksissaan henkilökuntaa myöten. Näin keikasta nauttiminen onnistuu väljemmin ja turvavälejä on helpompi noudattaa.

Myös siivousta ja vartiointia on tehostettu.

– Henkilökuntaa on yli tuplasti enemmän kuin normaalisti, Järvenpää laskeskelee.

– Nämä kaikki koronaturvatoimet näkyvät toki rahakirstussamme, mutta näinä aikoina on ajateltava niin, että tämä tilanne ei kestä ikuisuuksia. Ihmiset tarvitsevat positiivisia kokemuksia nyt ehkä enemmän kuin koskaan. Ja me olemme valmiita niitä tarjoamaan.