TOKION OLYMPIALAISET: Tokion päi­vä­kir­ja: Päi­vä­ret­ki ran­ni­kol­le Enos­hi­maan

FORMULAT: Ana­lyy­si: Valt­te­ri Bottas oli Unkarin gp:ssä niin huono, että siitä oli Mer­ce­dek­sel­le etua

Club Teatria Nal­li­ka­riin

Monitoimirakennuksen määrä valmistua syyskuussa 2022

Oulu
Yli 13 0000 neliön tontille suunnitellaan 3 000 kerrosneliömetrin monitoimirakennusta. Club Teatria jatkaa Limingantullissa kevääseen 2022. Club Teatria toimii myös Torniossa.
Yli 13 0000 neliön tontille suunnitellaan 3 000 kerrosneliömetrin monitoimirakennusta.
Yli 13 0000 neliön tontille suunnitellaan 3 000 kerrosneliömetrin monitoimirakennusta.
Kuva: Lähde: Oulun kaupunki

Oulun Tapahtumat Oy:n toiminta siirtyy Nallikariin syksyllä 2022.Tällä hetkellä Oulun Tapahtumat pyörittää Club Teatriaa Limingantullissa Krouvintiellä.

Tarkoituksena on rakentaa kaupungin omistamalle tontille 3 000 kerrosneliömetrin yksikerroksiset tapahtumatilat.Autopaikkoja tulee 300.

Yhdyskuntalautakunnan tekemässä vuokrauspäätöksessä on kaksi aikarajaa: käyttösuunnitelma on esitettävä ensi elokuuhun mennessä ja vuokrasopimus on 30-vuotinen.

– Arkkitehtuurinen suunnittelu alkaa marraskuussa. Rakentaminen alkaa ensi toukokuussa ja valmista on syyskuussa 2022, Oulun Tapahtumat Oy:n toimitusjohtaja Mika Määttä aikatauluttaa.

Monitoimirakennus suunnitellaan erilaisiin, 100–5 000 osallistujan tapahtumatarpeisiin soveltuvaksi: konsertteihin, konferensseihin, messuihin, näyttelyihin, kokouksiin, matkailuryhmille.

Investoinnin suuruus on arviolta 3,6 miljoonaa euroa, josta pankin osuudeksi on laskettu 65 ja yksityisrahoituksen 35 prosenttia.

– Perustamme kiinteistöosakeyhtiön, jonka omistajat koostuvat pääosin Oulun Tapahtumat Oy:n omistajista. Kiinteistöosakeyhtiö ja Club Teatria tekevät sitten pitkän vuokrasopimuksen, Määttä kertoo.

Oulun Tapahtumat Oy:llä on 26 osakkeenomistajaa, joista suurimmat ovat Marco Järvenpää, Team Simisami ja ex-kiekkoilija Janne Niinimaa.

Nallikari miellyttää

Holstinsalmentien ja Vellamontien kulmauksessa sijaitseva yli 13 000 neliön tontti oli aiemmin varattu Meri Oulu LTO Oy:lle, joka luopui varauksestaan.

Club Teatrian siirtyminen Nallikariin alkoi hahmottua alkuvuodesta, kun Oulun Tapahtumat Oy:n ja kaupungin edustajat tapasivat.

– Meitä huoletti mahdollisen ratahankkeen vaikutukset toimintaamme Krouvintiellä. Silloin tämä vaihtoehto tuli ensimmäisen kerran esille, toimitusjohtaja Määttä kertoo.

Korona-aika on ollut tapahtumajärjestäjille vaikea.

– Me kuitenkin uskomme asiamme, sillä ennen koronaa meillä oli tälle vuodelle jo 97 sovittua tapahtumaa. Yritystapahtumia ja messuja oli tulossa mukavasti viihteen rinnalle.

Uskoa vahvistaa sekin, että yhtiö ehti viime syksyn ja talven aikan tervehdyttää taloustilannettaan.

– Ja tietenkin uusi sijainti on tosi hyvä. Nallikari on kehittyvä alue. Pääsemme teollisuusalueelta matkailun ytimeen, jossa pystymme ympärivuotiseen toimintaan. Kesät ovat olleet meille hirmu haasteellisia.Määttä muistuttaa myös Club Teatrian "pomppuisesta" historiasta. Atrian tilojen jälkeen kesti monta vuotta ennen kuin nykyiset tilat löytyivät, ja toiminnan jatkuminen olisi niissä kevään 2022 jälkeen epävarmaa.

– Nallikarissa pääsemme kehittymään turvallisesti.

Kaupunki perii tontista reilun 5 000 euron vuosivuokraa.

Club Teatria jatkaa Limingantullissa kevääseen 2022. Club Teatria toimii myös Torniossa.