OLYMPIALAISET: Italian Jacobs pinkoi satasen olym­pia­voit­ta­jak­si Eu­roo­pan en­nä­tyk­sel­lä

C-he­pa­tiit­tia sai­ras­ta­va nainen sylki po­lii­sin kas­voil­le - tuo­mit­tiin van­keu­teen

Käräjäoikeuden mukaan nainen tiesi sairastavansa c-hepatiittia ja altisti poliisin tietoisesti tartunnalle sylkäisemällä tätä kasvoihin ja silmiin.

-
Kuva: Kaleva

Oulun käräjäoikeus tuomitsi poliisia kasvoihin sylkeneen, c-hepatiittia sairastavan naisen viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta, näpistyksestä ja varkaudesta.

Vuonna 1972 syntynyt nainen oli sylkäissyt kasvoihin poliisia, joka oli ottamassa tätä kiinni näpistysten ja häiriökäyttäytymisen vuoksi Kuusamossa syyskuussa 2014. Tämän lisäksi poliisi löysi hänen hallustaan kannabista.

Käräjäoikeuden mukaan nainen tiesi sairastavansa c-hepatiittia ja altisti poliisin tietoisesti tartunnalle sylkäisemällä tätä kasvoihin ja silmiin.

Nainen ei muistanut sylkeneensä poliisia kasvoihin ja vaati syytteiden hylkäämistä. Hän sanoi, että mikäli oli sylkenyt poliisia kasvoihin, syynä tähän oli täytynyt olla poliisin epäasiallinen käyttäytyminen.

Lisäksi nainen syyllistyi pari viikkoa myöhemmin Pudasjärvellä näpistykseen ja huhtikuussa 2015 Taivalkoskella varkauteen. Nainen varasti kaupoista olutta, lonkeroa ja suolapähkinöitä. Taivalkoskella sijaitsevaan kauppaan hän murtautui rikkomalla ulko-oven lasin.

Kaikista neljästä rikoksesta antamansa vankeusrangaistuksen lisäksi käräjäoikeus tuomitsi naisen korvaamaan poliisille tuhat euroa aiheuttamastaan kärsimyksestä sekä lisäksi korvaamaan kaupoille varastamansa juomat, suolapähkinät sekä rikkomansa ulko-oven lasin korjauskulut.