Bra­si­lia löi Italian olym­pia­lais­ten len­to­pal­lo­fi­naa­lis­sa

Brasilia täydensi kotiolympialaistensa kultamitalisaldon seitsemään Rion kisojen päätöspäivänä, kun se voitti miesten lentopallon olympiakultaa.

Brasilialle miesten olympiakulta on sen historian kolmas.
-
Kuva: ALEJANDRO ERNESTO

Brasilia täydensi kotiolympialaistensa kultamitalisaldon seitsemään Rion kisojen päätöspäivänä, kun se voitti miesten lentopallon olympiakultaa. Maailmanlistan ykkönen kaatoi jännittävässä loppuottelussa Italian 3-0 (25-22, 28-26, 26-24).

Ensimmäistä lentopallon olympiakultaansa hakenut moninkertainen maailmanmestari Italia teki ottelusta tasaväkisen taistelun aloittamalla jokaisen erän vahvasti, mutta joka kerta se taipui erän loppuhetkillä kisaisännille.

Äänekkään yleisön edessä täyteen ahdetussa Maracazinho-hallissa pelattua loppuottelua oli seuraamassa muun muassa jalkapallotähti Neymar, joka ratkaisi Brasilialle lauantaina miesten jalkapallokullan.

Brasilialle miesten olympiakulta on sen historian kolmas. Edelliset ovat vuosilta 1992 ja 2004. Ateenassa 12 vuotta sitten Brasilia voitti finaalissa juuri Italian. Kaksissa edellisissä kisoissa brassit ovat saaneet tyytyä hopeaan.

Kaksien edellisten kisojen olympiavoittajat USA ja Venäjä kohtasivat Rion pronssiottelussa, jonka amerikkalaiset voittivat 3-2 (23-25, 21-25, 25-19, 25-19, 15-13).