Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Bidenin vaa­li­voit­to var­mis­tui myös tiu­kas­ti ki­sa­tus­sa Ari­zo­nas­sa – de­mo­kraat­ti­eh­do­kas vienyt osa­val­tion vii­mek­si 1996

Autolla liikkuva äänestäjä jätti äänestyskuorensa lähellä Phoenixia Arizonassa ennen presidentinvaaleja. Torstaina demokraattien Joe Bidenin julistettiin voittaneen republikaanien vahvana alueena pidetyn Arizonan osavaltion.
Autolla liikkuva äänestäjä jätti äänestyskuorensa lähellä Phoenixia Arizonassa ennen presidentinvaaleja. Torstaina demokraattien Joe Bidenin julistettiin voittaneen republikaanien vahvana alueena pidetyn Arizonan osavaltion.
Kuva: Rick D'Elia

Yhdysvalloissa demokraattien Joe Biden saa presidentinvaaleissa taakseen myös Arizonan osavaltion. Useat keskeiset yhdysvaltalaismediat ennustivat Bidenin voittavan osavaltion myöhään torstaina paikallista aikaa.

Fox News ja uutistoimisto AP ennustivat Arizonan menevän Bidenille jo vaaliyönä, mutta muut mediat odottivat yhdeksän päivää ennen voittajan julistamista.

Osa republikaaneista sekä Trumpin kampanja pitivät AP:n ja Fox Newsin julistusta täysin ennenaikaisena ja arvioivat, että Trumpilla oli mahdollisuus kääntää tilanne ääntenlaskennan edetessä. Näin ei lopulta käynyt.

Edellinen Arizonassa voittanut demokraattiehdokas oli Bill Clinton vuonna 1996.

Biden julistettiin presidentinvaalien voittajaksi jo lauantaina, kun lukuisat uutismediat ennustivat hänen saavan taakseen ratkaisevat 270 valitsijaa.

Arizonan voiton myötä Biden johtaa istuvaa presidenttiä, republikaanien Donald Trumpia valitsijamiehissä luvuin 290–217.

Trump ei ole suostunut myöntämään häviötään. Hän on syyttänyt vaaleja vilpillisiksi, mutta riippumattomia todisteita laajasta vilpistä ei ole esitetty.

Kisa on edelleen auki Pohjois-Carolinassa ja Georgiassa. Pohjois-Carolinassa ääntenlaskua johtaa Trump, Georgiassa Biden.