Belgian poliisi etsii kuu­mei­ses­ti pom­mi-is­kuis­ta epäil­tyä miestä

Etsintöjä on Brysselin ohella tehty eri puolilla maata, ja poliisi on puhuttanut useita ihmisiä.

Brysselissä tehdyssä kotietsinnässä on jo löytynyt pommi ja kemikaaleja.
Brysselissä tehdyssä kotietsinnässä on jo löytynyt pommi ja kemikaaleja.
Kuva: STEPHANIE LECOCQ

Belgiassa poliisi etsii kuumeisesti miestä, jonka epäillään liittyvän Brysselissä aamulla tehtyihin terrori-iskuihin. Etsintöjä on Brysselin ohella tehty eri puolilla maata, ja poliisi on puhuttanut useita ihmisiä.

Brysselissä tehdyssä kotietsinnässä on jo löytynyt pommi ja kemikaaleja. Tutkijat löysivät samasta kerrostalohuoneistosta myös Isisin lipun.

- Schaerbeekin alueella tehdyissä etsinnöissä löytyi räjähde, joka sisälsi muun muassa nauloja, kertoo syyttäjä tiedotteessa.

Poliisi etsii valkotakkista miestä

Belgian poliisi on tehnyt valkotakkisesta miehestä etsintäkuulutuksen. Belgian viranomaiset julkaisivat valvontakamerakuvan miehestä.

Belgian poliisi kysyi Twitter-kanavallaan, kuka tunnistaa kuvassa näkyvän valkotakkisen miehen.

Valtionsyyttäjä Frederic Van Leeuw arvioi illalla, että on vielä liian aikaista sanoa, ovatko Brysselin iskut yhteydessä Pariisissa marraskuussa tehtyihin terrori-iskuihin.

Brysselin terrori-iskuissa lentokentälle ja metroasemalle sai surmansa yli 30 ihmistä. Viranomaisten mukaan haavoittuneiden lukumäärä on noussut yli 200:aan.

Ulkoministeriön mukaan iskuissa on haavoittunut lievästi ainakin kolme suomalaista. Kaksi heistä oli lentokentällä ja yksi metroasemalla.