Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Avoin kirje kan­na­bik­sen käytön lail­lis­ta­mis­ta kan­nat­ta­vil­le – vie­roi­tu­soi­rei­sen vauvan kär­si­mys on mo­ni-il­mei­nen

Kaleva julkaisi 22.5. artikkelin vihreiden puoluekokouksesta. Puolueen puheenjohtajaa sijaistavan Iiris Suomelan mukaan päihdepolitiikkaa on tärkeää tehdä ihmisten tarpeista käsin ja niin, että päihdeongelmat saadaan torjuttua (Kaleva 23.5.).

Samana päivänä Yle raportoi, että puolue ei muuta kantaansa pyrkiä laillistamaan kannabiksen käyttö, myynti ja valmistaminen.

Näissä esiintuloissa on täysin jäänyt vaille huomiota se, että vapaamman huumepolitiikan haavoittuvin osapuoli on vastasyntynyt vieroitusoireista kärsivä vauva. Vauva voi maksaa seurauksista koko elämänsä ajan.

Tietoa päihteiden vaikutuksista sikiöön ja vastasyntyneeseen on hyvin saatavilla. Miten kannabiksen vapauttamisehdotukset suhtautuvat siihen, että puolue kertoo olevansa ”vastuunkantaja, perusoikeuksia kunnioittava ja faktoihin nojaava” (Atte Harjanne, Yle 22.5., lähetys puoluekokouksesta)?

Mainospuheen sijaan olisi tarpeellisempaa pohtia, missä ovat sikiön ja vauvan oikeudet turvalliseen kasvuympäristöön ja tyydytystä tuottavaan hoivaan ja tulevaisuuteen?

"Vieroitusoireisen vauvan kärsimys on moni-ilmeinen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.