Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Au­to­lii­ton vuoden tie­pal­ve­lu­mie­hek­si va­lit­tiin ou­lu­lai­nen Aulis Karp­pi­nen

– Toisten auttaminen on palkitsevaa. Lisäksi kaikenlainen korjaaminen ja ongelmien ratkaiseminen on aina kiehtonut ja ollut kaikin puolin mielekästä, Karppinen kertoo.

Vuoden tiepalvelumies Aulis Karppinen on auttanut tien päällä vuodesta 2015.
Vuoden tiepalvelumies Aulis Karppinen on auttanut tien päällä vuodesta 2015.
Kuva: Autoliitto

Autoliiton vuoden tiepalvelumies löytyy tänä vuonna Oulusta – tittelin saa kuutisen vuotta tiellä liikkujia auttanut Aulis Karppinen.

Karppinen aloitti tiepalvelussa vuonna 2015 jäätyään osa-aikaeläkkeelle auto- ja konekorjaamolta 26 vuoden rupeaman jälkeen.

– Toisten auttaminen on palkitsevaa. Lisäksi kaikenlainen korjaaminen ja ongelmien ratkaiseminen on aina kiehtonut ja ollut kaikin puolin mielekästä, vuoden tiepalvelumies kertoo Autoliiton tiedotteessa.

Tiepalvelumiehet ovat mukana myös vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) toiminnassa. Karppinen kertoo osallistuneensa useisiin etsintöihin.

Tavallisimmat avustustehtävät Oulun seudulla ovat Karppisen mukaan apukäynnistykset, tien päällä tapahtuneet rengasrikot, polttoaineen loppumiset ja ovien avaukset avainten jäätyä autoon sisälle.

Ennen kesälomareissua hän kehottaa huolehtimaan auton huoltamisesta – sillä välttää monet murheet tien päällä.