Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Juhlapyhät: Miksi he­la­tors­tai­ta vie­te­tään?

Tilaajille

Au­rin­koi­set syys­päi­vät in­nos­ti­vat ou­lu­lai­set syys­sii­vouk­seen – Ruskon jä­te­kes­kuk­sen puu­tar­ha­jä­te­alueel­la säpinää

Syksy alkaa taipumaan loppuaan kohti, ja oululaiset ovat innostuneet siivoamaan pihoja ja pientareita talviteloille. Kaleva selvitti, onko Ruskon jätekeskuksen puutarhajätealue ruuhkautunut.

OULU
Ruskon jätekeskuksessa on ollut tavanomaista enemmän asiakkaita tällä viikolla.
Ruskon jätekeskuksessa on ollut tavanomaista enemmän asiakkaita tällä viikolla.
Kuva: Jarmo Kontiainen
Minkälainen tilanne on ollut tällä viikolla puutarhajätealueella, Ruskon jätekeskuksen tiedottaja Anne-Maria Vesa?

– Sesonkiaika on alkanut tänä syksynä reippaalla tahdilla, ja ihmiset ovat tuoneet valtavasti puutarhajätettä kierrätykseen. Puutarhajätealue täyttyi hieman ennenaikaisesti, ja jouduimme hakettamaan oksat ja risut. Hakettamisessa puuvartiset oksat ja risut pilkotaan pieneen palakokoon, haketta voidaan myöhemmin hyödyntää esimerkiksi kompostoinnissa tai energiantuotannossa. Jätekeskuksessa on ollut toimenpiteen vuoksi henkilökuntaa opastamassa asiakkaita väliaikaisille purkupaikoille. Ruuhkaa ei ole päässyt syntymään kyseisten järjestelyjen ansiosta.

Onko tulevalle viikonlopulle odotettavissa ruuhkaa?

– Sesonki on nyt kuumimmillaan, ihmiset ovat selkeästi katsoneet säätiedotuksia. Viikonlopulle ja ensi viikolle ennustetut lumisateet ovat saaneet ihmiset liikkeelle, olemme saaneet myös paljon puheluita asiaan liittyen.