Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Asioita yk­sin­ker­tais­ta­mal­la Pohde sääs­täi­si niin omaa työtään kuin pal­ve­lua tuot­ta­vien yk­sin­yrit­tä­jien työtä

Hyvinvointialue Pohde aloitti toimintansa vuodenvaihteessa ja sen kontolle siirtyivät sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi. Alussa on varmasti ollut paljon tekemistä ja kaikki kunnia heille, jotka ovat tätä täysin uutta organisaatiota olleet käynnistämässä.

Tuntuu kuitenkin, että asioita on tehty tarpeettoman monimutkaisesti. Tämä vaikuttaa esimerkiksi Pohteelle palvelua tuottaviin psykoterapeutteihin. He ovat yleensä itsensätyöllistäjiä, eli toiminimen kautta pyörittävät yksin yritystään ja hoitavat potilaita psykoterapian keinoin.

Pohde kilpailutti psykoterapiapalvelut alkuvuodesta. Toteutus tuntui turhan raskaalta ja monimutkaiselta, varsinkin kun kohteena olivat yksittäiset psykoterapeutit. Heillä ei ole organisaatiota hoitamaan tarjousta liitteineen, vaan he tekevät tämän iltaisin hoidettuaan ensin potilaita koko päivän.

Tarjouspyynnön tiedot oli jaettu monille eri nettisivuille ja liitetiedostoihin. Tarjouksen tietoja piti myös palauttaa monien sivujen ja eri liitetiedostojen kautta.

Tällöin vei aikaa etsiä kaikki tarvittavat tiedot ja varmistaa, että onko vastannut kaikkiin kohtiin. Yhden hengen psykoterapiayrityksiä varten olisi varmasti riittänyt sekä tiedon jakamista että palauttamista varten yksi nettisivu ja yksi Excel-muotoinen liitetiedosto. Isompia työnantajayrittäjiä varten olisi sitten ollut toinen nettisivu ja toinen liitetiedosto.

"Nyt kun Pohde on saanut perustoiminnan käyntiin, voisi seuraavaksi olla aika miettiä näitä yksinkertaistuksia."

Kilpailutuksen jälkeen itse psykoterapiatyön käynnistyessä monenkertaisen raportoinnin vaatimukset ovat kasvaneet. Kelan Kanta-kirjauksien lisäksi Pohde vaatii kirjaukset myös toiseen järjestelmään. Laaturekisterin lomakkeet täytetään psykoterapiavuoden alussa ja lopussa sekä näiden lisäksi potilaskohtaiset väliraportit ja loppuyhteenveto.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.