Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

AirBNB: Oulussa uh­ka­sa­kot saaneet osak­keen­omis­ta­jat va­lit­ta­vat hal­lin­to-oi­keu­teen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Asian­mu­kai­nen kan­nan­hoi­dol­li­nen suden met­säs­tys tu­kah­dut­tai­si jo kär­jis­ty­neen ti­lan­teen

Susitilanne pahenee vuosi vuodelta, eikä asiaa vieläkään puida päättäjäelimissä asianmukaisesti. Maaseutualueilla, missä metsästys on tärkeä harrastus monille, on tämänhetkinen susitilanne noussut jo hyvinkin hälyttävälle tasolle. Monet metsästysseurat ovat päättyneet tilanteeseen, että metsästystä ei voida aloittaa lainkaan tai aloitusta on siirrettävä myöhäissyksylle, kunnes lumitilanne voi antaa tietoa susien liikkumisista alueella.

Valitettavasti susi voi liikkua hyvinkin nopeasti laajalti, joten turvallisesta metsästysharrastuksesta ei voida enää puhua. Suurin osa suurriistan metsästystä harrastavien joukossa ihmettelee, miten tähän tilanteeseen on päädytty. Miten susi petoeläimenä on saanut erikoisaseman, jossa sitä suositaan kaikilla mahdollisilla keinoilla, jopa omilla poliisivoimilla.

Esimerkkinä voidaan mainita karhunmetsästys, joka on sallittu vuosittaisena kannanhoidollisena toimenpiteenä. Miksei haittaa aiheuttaville susille voida asettaa samat ehdot, jolloin voitaisiin palauttaa normitilanne. Hirvikanta on vähentynyt niin huomattavasti monilla susialueilla, että hirvenmetsästys on mahdotonta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.