Ar­vos­te­lu: Hienoa Saara! viesti osuus­kaup­pa­vä­ki

Osuusliikkeeltä oli aikaa seuraava päätös ottaa juhlakonserttinsa esiintyjiksi Saara Aalto ja Oulu All Star Big Band.

Saara Aalto ja kimalle kuuluvat yhteen. Sen suomalaisetkin jo ymmärtävät X Factorin jälkeen.
Saara Aalto ja kimalle kuuluvat yhteen. Sen suomalaisetkin jo ymmärtävät X Factorin jälkeen.
Kuva: Jukka Leinonen

Konsertti 11.5.
Arina 100 vuotta -juhlakonsertti.
Saara Aalto, laulu.
Oulu All Star Big Band johtajanaan Antti Rissanen.

Osuusliikkeeltä oli aikaa seuraava päätös ottaa juhlakonserttinsa esiintyjiksi Saara Aalto ja Oulu All Star Big Band. Molemmat edustavat kevyemmän musiikin puolella parasta tasoa, mitä Oulu on viime vuosikymmeninä synnyttänyt. Saara Aallon kohdalla pitää vielä tarkentaa, "ja lähettänyt maailmalle", vaikka murre onkin jäänyt puheisiin.

Ei tarvitse pillastua. Taitavia oululaislähtöisiä musiikintekijöitä voisi toki nostaa esille muitakin, mutta tällä kertaa puhutaan näistä.

Juhlakonsertin yleisön reaktiot olivat niin aktiivisia ja suopeita, että Kiitos Oulu! -tyyppiset purkaukset eivät tuntuneet liioitelluilta.

Tupaten täynnä Areenan katsomo ei silti ollut, vaikka lähellä paikan yleisöennätystä liikuttiin. Järjestysmiehen mukaan saliin mahtuisi 1 400 henkeä. Juhlakonsertissa ihmisiä oli arviolta alun toista tuhatta. Heitä myös poistui tasaisena virtana taustalta hyvissä ajoin ennen vähän yli tunnin mittaisen konsertin päättymistä. Ehkä euroviisujen toista semifinaalia katsomaan, mene ja tiedä.

Aalto on alansa tasokas ammattilainen. Brittien X Factorista ja elokuvista tutut hitit sekä kolme omaa kappalettaan hän esitti tutun energisesti ja vieläpä vähän erilaisina versioina kuin aiemmin. Serge Laman Je suis malade -chansonin kaltaisia herkistelyjä Aalto voisi laulaa enemmän suhteessa jumputtaviin jenkkilän ihmeisiin.

Parasta Aallossa on aito, syvällinen muusikkous. Voimme myös puhua ilmiöstä, joka on omimmillaan glamourin ympäröimänä. Tätä Broadway-puolta meidän suomalaisten oli ennen X Factoria vaikea ymmärtää.

Vaan kuinka pitkälle hän pääsee tyttömäisesti hyppimällä ja strategisesti hametta lyhentämällä? Saaran ura huutaa vähintäänkin omaa hittiluokan ohjelmistoa. Taitavia poplaulajia ja keskitason biisejä on maailma pullollaan.

Katso kuvia Saara Aallon torstaisesta keikasta.