Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ar­vo­ki­so­jen ajan­koh­dat vaih­te­le­vat eri pal­loi­lu­la­jeis­sa – kolme ou­lu­lais­ta ur­hei­luih­mis­tä kertoo, mikä on heidän mie­les­tään paras ajan­koh­ta maa­jouk­kue­tur­nauk­sil­le

Koripallon ja lentopallon arvokisat pelataan syksyisin ennen seurajoukkuekauden alkua, jalkapallossa ja jääkiekossa ajankohta on päinvastainen.

Lauri Markkanen edusti Suomea koripallon MM-kisoissa.
Lauri Markkanen edusti Suomea koripallon MM-kisoissa.
Kuva: KIMIMASA MAYAMA

Suurten globaalien palloilulajien koripallon ja lentopallon arvokisat saatiin loppuun syyskuun puolivälin jälkeen. Näissä kahdessa lajissa maanosa- ja maailmanmestaruuskilpailuiden ajankohdaksi on vakiintunut loppukesä ja alkusyksy.

Turnaukset käydään ennen seurajoukkuekauden alkua, kun pelaajat ovat kesän jäljiltä pääosin terveitä ja fyysisesti hyvässä iskussa.

Kaksi edellä mainittua lajia ovat päätyneet tällaiseen valintaan. Meneillään olevassa rugbyn MM-turnauksessa osanottajamaiden liigat ovat alkamassa tai jo alkaneet. Käsipallossa arvoturnaukset pidetään aina keskellä kiivainta sarjaruuhkaa, mutta jalkapallossa ja jääkiekossa maajoukkueet mittelevät paremmuudestaan vasta seurajoukkuekauden päätteeksi.

Toki viime talvena käydyt jalkapallon MM-kisat tulee jättää pois laskuista, koska ainoa syy turnauksen ajankohdan siirtämiselle oli Qatarin ilmasto.

Keskellä kautta olleen ajankohdan vuoksi tai siitä huolimatta Qatarin kisojen pelillinen taso oli jopa poikkeuksellisen korkea. Huippujännittäviä ja -laadukkaita otteluita nähtiin illasta toiseen, mikä herätti lajipiireissä ympäri maailman keskustelua, pitäisikö MM-turnaus pelata aina kauden keskellä.

– Olin onnekas saadessani pelata kolmessa MM-turnauksessa, mutta ennen niitä olin pelannut 50–60 ottelua talven aikana, entinen Englannin maajoukkueen tähtipelaaja David Beckham muisteli taannoin Al-Jazeeralle.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.