Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Arviot hin­to­jen nousun tait­tu­mi­ses­ta lu­paa­vat kan­sa­lai­sil­le hel­po­tus­ta inf­laa­tio­kaa­mok­seen

Sähkön hintaennusteita on ruuvattu alaspäin, ja ruoan hinnan nousun arvellaan taittuvan. Liikennepolttoaineiden hinnat ovat jo laskeneet. Ison kriisin uhka on lieventynyt, mutta Ukrainan sota aiheuttaa yhä kiusallista epävarmuutta.

Uudissana "energiasääennuste" on alkanut viime päivinä tulla suomalaisille tutuksi. Sähkön hintaa Ilmatieteen laitos ei suoraan ennusta, mutta jos tuulta on vähän ja ilma hyytävä eli energiasää kehno, se todennäköisesti nostaa pörssisähkön hintaa.

Muutkin kuin pörssisähköä käyttävät kansalaiset voivat ottaa ennusteen huomioon ja säädellä sähkönkäyttöään niin, että virtaa riittää kaikille silloinkin, kun ei tuule ja on kylmä.

Torstaina julkistettu ennuste lupaa perjantaille erittäin huonoa mutta lauantaista eteenpäin alkuviikkoon asti tavanomaista energiasäätä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.