Arvio: Muil­la­kin menee joskus kaikki päin mäntyä – uudessa radion oh­jel­ma­sar­jas­sa suo­ma­lai­set puhuvat kai­kes­ta siitä, mikä ei mennyt ihan putkeen

Tuntuuko, että mistään ei tule mitään? Jos joskus kaikki menee päin pusikkoa, älä huoli. Et ole maailman ainoa joskus epäonnistunut ihminen.

Epäonnistumisen CV:n juontaa kirjailija ja taiteilija Raisa Omaheimo. Ohjelmassa tunnetut suomalaiset puhuvat epäonnistumisestaan.
Epäonnistumisen CV:n juontaa kirjailija ja taiteilija Raisa Omaheimo. Ohjelmassa tunnetut suomalaiset puhuvat epäonnistumisestaan.

Epäonnistumisen CV

*** Tuntuuko, että mistään ei tule mitään? Jos joskus kaikki menee päin pusikkoa, älä huoli. Et ole maailman ainoa joskus epäonnistunut ihminen.

Epäonnistumisten CV on ohjelmasarja, jossa tunnetut suomalaiset puhuvat kaikesta siitä, mikä ei mennyt ihan putkeen.

Opiskelupaikoista, jotka jäivät saamatta. Tutkinnoista, joiden valmistumista ei koskaan vietetty. Työhakemuksista, joihin ei vastattu. Unelmien työpaikoista, joissa toinen hakija vei voiton ja muista CV-tason epäonnistumisista, joita elämänuralle on mahtunut.

Kun media pursuaa tarinoita menestymisestä ja maineesta, on tervettä kuulla joskus huonommista hetkistä, ilman että niillä ryhdytään mässäilemään.

Kaikki eivät nouse tuhkasta uuteen lentoon kuin tarulinnut, mutta epäonnistuminen voi olla myös mahdollisuus.

Epäonnistuminen voi poikia hyvää

Jos aina onnistuu jossain, saattaa jokin toinen ala tai unelma jäädä kokonaan kokeilematta. Joskus elämän jännitys ja nautinto tulevat myös siitä, että uskaltaa kokeilla kepillä jäätä jollain muulla alalla. Silloin auttaa jos epäonnistuminen ei haittaa.

Epäonnistumisten CV:n juontaa taiteilija, kirjailija Raisa Omaheimo.

Vieraina epäonnistumistensa elämäntarinaa avaavat muiden muassa kirjailija, yrittäjä ja ohjelmajohtaja Ronja Salmi sekä tutkija Saara Särmä.

Yle Puhe klo 13.02 ja Yle Areena