Ap­teek­kis­sa käy­mis­tä täytyy välttää sai­raa­na ol­les­saan – re­sep­ti­lääk­kei­den ha­ke­mi­sen voi val­tuut­taa toi­sel­le

Flunssaoireista kärsivien ei pidä mennä itse apteekkiin, jotta muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta koronavirustartunnalta.

Apteekki.fi-sivustolta löytyy ohjeita ja sivustolla on myös linkit apteekkien verkkoapteekkeihin.
Apteekki.fi-sivustolta löytyy ohjeita ja sivustolla on myös linkit apteekkien verkkoapteekkeihin.
Kuva: Jukka Leinonen

Apteekkariliitto kehottaa flunssaoireita potevia välttämään apteekissa käyntiä ja pyytämään läheistään hoitamaan apteekkiasiointi puolestaan. Sama koskee ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia ihmisiä. Useilla apteekeilla on myös verkkoapteekki, jossa voi asioida etänä.

Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä puolesta asioinnin valtuutuksen, jonka avulla joku muu voi noutaa reseptilääkkeet.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa malttiin lääkkeitä ostettaessa. Ylisuuria kotivarastoja ei pidä hankkia varmuuden vuoksi edes koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessa.

Fimea on myös ohjeistanut apteekkeja toimittamaan toistaiseksi vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden.