Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

An­tel­lin hen­ki­lös­tö­ra­vin­to­lois­sa voi jat­kos­sa tar­kis­taa oman an­nok­sen­sa hii­li­ja­lan­jäl­jen

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.
Kuva: Laura Seppä

Antellin henkilöstöravintoloissa ruokailevat voivat jatkossa tarkistaa Antellin sovelluksesta paitsi ruokansa ravintoarvot, myös lounaan suuntaa antavan hiilijalanjäljen.

– Uskomme, että lounaan hiilidioksidikuorman seuraaminen innostaa asiakkaita tarkastelemaan omaa hiilijalanjälkeään myös laajemmin, kertoo Antellin kehityspäällikkö Karoliina Hannula.

Antellin mobiilisovelluksen toiminta perustuu siihen, että asiakas kertoo sovellukselle, mitä on lautaselleen valinnut sekä arvion annoksen koosta.

Lounaan hiilijalanjälkeen lasketaan sekä valmistuksen päästöt, että raaka-aineiden hiilidioksidipäästöt koko niiden elinkaarelta. Ketjun ravintolat käyttävät yhteistä ruokatuotannon suunnitteluohjelmaa sekä reseptiikkaa, joten hiilijalanjälki voidaan arvioida verrattain tarkasti.

– Samalla voimme itsekin seurata tehokkaasti koko ravintolaketjumme ympäristökuormaa ja monia muita asioita, joiden avulla kehitämme toimintaamme entistä vastuullisemmaksi, Hannula kertoo.

Antell on mukana myös Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen Hiililounas-hankkeessa, jossa tuotetaan tietoa kotimaisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjäljestä ja kehitetään ympäristöystävällisempää ateriointia.