Ame­rik­ka­lais­leh­del­tä kova väite: Suomi to­den­nä­köi­ses­ti sa­la­kuun­te­li Trumpin ja Putinin kes­kus­te­lut – Ul­ko­mi­nis­te­riö: Nau­hoit­ta­mat­to­muus on sääntö

Lehden lähteiden mukaan on myös luultavaa, että suomalaiset ovat välittäneet tietonsa joko keskustiedustelupalvelu CIA:lle tai tahoille, joilla on yhteyksiä Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisiin.

Donald Trump ja Sauli Niinistö heinäkuussa 2018 Helsingissä, jossa Trump ja Vladimir Putin keskustelivat. Mukana Mäntyniemessä olivat myös rouva Jenni Haukio ja Melania Trump.
Donald Trump ja Sauli Niinistö heinäkuussa 2018 Helsingissä, jossa Trump ja Vladimir Putin keskustelivat. Mukana Mäntyniemessä olivat myös rouva Jenni Haukio ja Melania Trump.

Yhdysvaltalainen Washington Times -lehti väittää, että Suomen tiedusteluviranomaiset todennäköisesti salakuuntelivat Donald Trumpin ja VladimirPutinin kesällä Helsingissä käymät keskustelut.

Lehti sanoo tietojensa perustuvan tiedustelulähteisiin.

Näiden lähteiden mukaan on myös luultavaa, että suomalaiset ovat välittäneet tietonsa joko keskustiedustelupalvelu CIA:lle tai tahoille, joilla on yhteyksiä Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisiin.

Lehti kytkee uutisensa Yhdysvalloissa käytävään väittelyyn, pitäisikö presidentti Trumpin tulkin paljastaa, mistä Trump keskusteli presidentti Putinin kanssa.

Uutisen kirjoittajan mielestä uutinen saattaa viedä pois pohjaa demokraattien tulkkiin kohdistuvilta vaatimuksilta.

Suomen ulkoministeriöstä ei kommentoitu lauantaina lehden väitteitä STT:lle vaan viitattiin ministeriön aiempaan lausuntoon.

Kesällä ministeriön viestintäosastolta tähdennettiin Ilta-Sanomille, että diplomaattisten keskustelujen nauhoittamattomuus on sääntö, jota Suomi noudattaa sekä omissa neuvotteluissaan että tarjotessaan neuvottelutiloja esimerkiksi Trumpin ja Putinin käyttöön.

Washington Times -lehden linjaa luonnehditaan konservatiiviseksi ja republikaaneja myötäileväksi.