Ama­zo­nin paketit toi­mit­taa pian len­nok­ki - katso video

Verkkokaupan jättiläinen Amazon aikoo toimittaa tulevaisuudessa paketteja myös miehittämättömien lennokkien avulla suoraan kotiovelle.

Verkkokaupan jättiläinen Amazon aikoo toimittaa tulevaisuudessa paketteja myös miehittämättömien lennokkien avulla suoraan kotiovelle. Yhtiön toimitusjohtaja Jeff Bezos kertoi uudesta innovaatiosta yhdysvaltalaisessa 60 Minutes -ohjelmassa sunnuntaina.

Vaikka ajatus kuulostaa aprillipilalta, Bezosin mukaan kyse ei ole vitsistä. Amazon on kehittänyt Amazon Prime Air -palvelua jo jonkin aikaa. Yhtiö julkaisi myös videon palvelusta, jossa näytetään, kuinka Amazonilta tilattu paketti pakataan muovilaatikkoon, jonka lennokki poimii kyytiinsä ja matka ilmojen halki alkaa. Ideana on, että lennokki voi toimittaa paketin Amazonin varastolta noin viidentoista kilometrin säteelle.

Lennokin kantokyky on reilut kaksi kiloa. Bezosin mukaan 86 prosenttia Amazonin paketeista painaa alle tämän painon.

Amazonilla on tietysti vielä matkaa futuristisen palvelun käynnistämiseen toden teolla. Yhtiön pitää saada vaadittavat luvat Yhdysvaltain ilmailuviranomaisilta ja varmistaa palvelun turvallisuus. Silti, Bezosin mukaan lennokkipaketit voivat olla todellisuutta jo 4-5 vuoden kuluessa.

Katso video: