Al­ka­val­la vii­kol­la Oulun seu­dul­la pu­hal­taa ke­väi­nen tuu­lah­dus, kes­ki­viik­ko­na voi olla jopa 10 astetta läm­min­tä – pää­siäis­tä kohden sää kyl­me­nee

Tällä viikolla koetaan Oulun seudulla muutamia mukavan lämpimiä päiviä. Lämpimimpänä päivänä voi olla jopa kymmenen astetta lämmintä.

Kevät tulee. luonto, maaliskuu, kasvit
Kevät tulee. luonto, maaliskuu, kasvit
Kuva: Jarmo Kontiainen

Alkavalla viikolla koetaan Oulun seudulla muutamia mukavan lämpimiä päiviä. Lämpimimpänä päivänä voi olla jopa kymmenen astetta lämmintä. 

Viikko alkaa epävakaisissa merkeissä ja maanantaina lämpötila on Oulussa parin asteen verran plussan puolella. Päivystävä meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta kertoo, että päivän aikana voi tulla useampaan otteeseen vesi- tai räntäsateita. 

– Päivällä on yksi sadealue ja seuraava tuleekin jo illalla, Mustala kertoo. 

Myös tiistaina sää on epävakainen ja taivaalta voi tulla vettä tai räntää. Lämpötila nousee kuitenkin hiukan maanantaihin verrattuna ja päivälämpötila voi olla reilut viisi astetta plussan puolella. 

Todellinen lämmin tuulahdus saapuu Oulun seudulle keskiviikkona. Tuolloin päivälämpötila voi kohota kymmenen asteen tuntumaan.

– Sisämaassa lämmintä voi olla 9-10 astetta, mutta lounaasta tuulee voimakkaasti, Mustala kuvailee. 

Lämmin sää jatkuu vielä torstaina, jolloin päivälämpötila on viiden asteen tuntumassa. 

Pääsiäistä kohden on kuitenkin tulossa kylmempää ilmaa. Mustala kertoo, että viikonloppuna lämpötilat ovat nollan molemmin puolin ja lumikuurojakin voi tulla. 

– Tässä vaiheessa ei kuitenkaan näytä siltä, että olisi suurempia sateita tulossa. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta