Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ali­ura­koit­si­joi­den töitä kes­key­tet­ty Tal­vi­vaa­ras­sa

Talvivaaran kaivoksella on keskeytetty aliurakoitsijoiden töitä torstaina.

STT:n tietojen mukaan Talvivaaran liuotuskasoja hoitaneen urakoitsijan työntekijöille ilmoitettiin iltapäivällä, että työt keskeytyvät toistaiseksi rahoitusneuvottelujen vuoksi.

Urakoitsijan vuokratyöntekijöiden työt keskeytyivät heti, ja yrityksen vakinaiselle henkilöstölle annettiin lomautusvaroitus. Urakoitsijan edustaja ei kommentoinut asiaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat, jolle tiedon vahvisti Talvivaaran johdon assistentti.

STT ei tavoittanut yhtiön johdon edustajia kommentoimaan tilannetta. Talvivaarasta saadun tiedon mukaan he ovat kiinni konferenssipuhelussa. Yhtiö tiedottaa rahoitusneuvottelujen etenemisestä heti, kun jotain kerrottavaa on.

Lokakuussa Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä kertoi Kainuun Yrittäjät -lehden haastattelussa, että kaivoksella työskentelee säännöllisesti 300–400 yhteistyökumppaneiden palveluksessa olevaa työntekijää. Yhtiöstä ei ole vahvistettu, koskeeko töiden keskeytyminen kaikkia urakoitsijoiden hoitamia töitä.

Talvivaara varoitti viime viikolla, että yhtiötä uhkaa yrityssaneeraus tai jopa konkurssi, jos lisärahoitusta ei järjesty.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) vahvisti, että neuvotteluissa on mukana ainakin Suomen valtio, joka ei kuitenkaan lähde Talvivaaran pelastajaksi, jos mukaan ei saada myös yksityisiä rahoittajia.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta piti eilen jälleen pikakokoukseen, jonka aiheeksi arveltiin Talvivaaran tilannetta.