Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ainolan kiin­teis­tön myyntiä ei voi hy­väk­syä

Pohjois-Pohjanmaan museon nykyistä rakennusta Ainolaa alettiin rakentaa vuonna 1929, sen jälkeen kun kauppaneuvos Åströmin kirjastolle ja museolle lahjoittama vanha pitsihuvila, puu-Ainola oli tuhoutunut tulipalossa. Uusi klassismia edustanut upea kivitalo valmistui kirjasto-, arkisto- ja museokäyttöön vuonna 1931.

Kirjasto ja arkisto muuttivat Ainolasta omiin tiloihinsa 1980-luvun alussa. Samalla talo remontoitiin pelkästään museon käyttöön. Neljänkymmenen vuoden jälkeen museotila tarvitsee varmasti peruskorjausta. Historiallinen Ainolan museorakennus pitää säilyttää Oulun kaupungin omistuksessa ja kaupunkilaisten yhteisessä käytössä.

Oulun kaupungin konsernihallinnon käynnistämä tunnustelu Ainolan kiinteistön myynnistä muihin tarkoituksiin on käsittämätön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.