Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ainolan kiin­teis­tön myyntiä ei voi hy­väk­syä

Pohjois-Pohjanmaan museon nykyistä rakennusta Ainolaa alettiin rakentaa vuonna 1929, sen jälkeen kun kauppaneuvos Åströmin kirjastolle ja museolle lahjoittama vanha pitsihuvila, puu-Ainola oli tuhoutunut tulipalossa. Uusi klassismia edustanut upea kivitalo valmistui kirjasto-, arkisto- ja museokäyttöön vuonna 1931.

Kirjasto ja arkisto muuttivat Ainolasta omiin tiloihinsa 1980-luvun alussa. Samalla talo remontoitiin pelkästään museon käyttöön. Neljänkymmenen vuoden jälkeen museotila tarvitsee varmasti peruskorjausta. Historiallinen Ainolan museorakennus pitää säilyttää Oulun kaupungin omistuksessa ja kaupunkilaisten yhteisessä käytössä.

Oulun kaupungin konsernihallinnon käynnistämä tunnustelu Ainolan kiinteistön myynnistä muihin tarkoituksiin on käsittämätön. Sitä ei voi hyväksyä, vaikka sille reunaehtoja asetetaankin.

Ainolan museorakennus, taidemuseo ja Tietomaa muodostavat toimivan kokonaisuuden kävelyetäisyydellä luonnonkauniissa Hupisaarten ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden Åströmin nahkatehtaan kiinteistöjen ympäristössä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.