Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ah­ti­saa­ri oli iloinen seu­ra­mies

Muistoja Martti Ahtisaaren kunniatohtoripromootiosta Oulussa 1989. Meitä promovoitavia opastettiin juhlallisuuksista. Martti Ahtisaari seisoi sivussa, frakin kaulus oli ikävästi kääntynyt. Menin hänen luokseen ja pyysin korjata kauluksen, hymyillen hän kiitti.

Pääjuhlien jälkeen tapasimme jälleen laivaristeilyllä. Meidät laitettiin samaan pöytään. Olimme juuri tulleet Tansaniasta työstä. Oli käynyt ilmi, että Ahtisaari oli ollut diplomaattina Tansaniassa aikaisemmin. Nyt hän oli juuri vapaalla. Niinpä ehdotin, että hän hakisi Oulun kaupunginjohtajaksi, jota etsittiin.

Hymyähän siitä syntyi. Hän ei kyllä ilmoittanut, mitkä tehtävät kiinnostivat enemmän. Muutaman vuoden päästä saimme kuulla, että hänet oli valittu presidentiksi.

"Olisihan ollut mukava, jos Martti Ahtisaari olisi saatu Oulun kaupunginjohtajaksi."

Olisihan ollut mukava, jos Martti Ahtisaari olisi saatu Oulun kaupunginjohtajaksi. Olisi ennestään tuntenut kaupungin, kun oli käynyt koulunsa Oulussa.

Ahtisaari oli humoristinen, vaatimaton ja iloinen seuramies. Kun meitä karjalaisia vieraanvaraisesti laivaristeilyllä kestittiin, ilahdutti tapaaminen pitkään.

Minkä menetyksen maailma olisikaan kokenut, jos Ahtisaari olisi "hautautunut" Ouluun!

Anja DammertLKT ,Oulu