AC Oulu ja JS Her­cu­les lauan­tai­na lai­tu­mel­le – har­joi­tus­ot­te­lu näy­te­tään Kaleva Livessä

Yhden harjoitusottelun painoarvo ja merkitys voi olla suuri, vaikka tulos olisikin toissijainen. Kun AC Oulu ja JS Hercules kohtaa lauantaina Castrénin kentällä, kyse on ennen kaikkea siitä, että joukkueet ja pelaajat pääsevät lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen tositoimiin.

– Tärkeintä on, että saamme noin 45 minuuttia per pelaaja aikaa kentällä. Pääsemme nostamaan kuormaa portaittain. Seuraavan viikon RoPS-harjoitusottelussa pelaajien pitäisi pystyä pelaamaan pidempiä aikoja, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

Voit katsoa ottelua suorana lähetyksenä täältä.

AC Oulu lähtee otteluun 20 pelaajan ringillä. Muutamalle miehelle on luvassa täysi 90-minuuttinen, mutta suurin osa pelaa puolikkaan ottelun. Joukkueella ei ole tällä hetkellä loukkaantumisia.

– Joukkueharjoittelussa olemme yrittäneet palauttaa niitä asioita muistiin, mihin aikoinaan jäimme. Nyt siirrämme esimerkiksi puolustuspelin perusjuttuja itse peliin.

Oululaisjoukkueen kilpailukausi jatkuu 17. kesäkuuta, jolloin se pelaa FC Honkaa vastaan Suomen cupin neljännesvälieräottelun.

– Ykkösen kausi alkaa 27. kesäkuuta, mutta 17. kesäkuuta pelataan kilpaa, ja haluamme olla silloin valmiina.

Kakkosen kauden 13. kesäkuuta aloittavalle JS Herculesille lauantain koitos on ainoa harjoitusottelu.

– Tärkeintä, että pääsemme ylipäätään pelaamaan. Kaikki saavat jonkin verran peliaikaa. Mitään erityistä taktiikkaa emme tätä varten luo, mutta toki meidän pitää valmistautua siihen, että joudumme enemmän puolustamaan, JS Herculesin päävalmentaja Mikko Isokangas kommentoi.

Otteluun ei päästetä yleisöä paikan päälle.

AC Oulun ja JS Herculesin ottelu alkaa lauantaina kello 15. Kalevan tilaajat voivat katsoa ottelun suorana osoitteessa kaleva.fi/live.