Vankilat: Kaleva vie­rai­li nais­van­ki­las­sa ja tapasi vangin, jonka elämän suunnan opis­ke­lu käänsi

Kolumni: Tek­no­lo­gi­sen ke­hit­ty­mi­sen myötä maa­ta­lous on muut­tu­nut ra­di­kaa­lis­ti

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ää­ri­ra­jat­te­lun uhkaa tor­jut­ta­va – tut­kin­ta ää­ri­oi­keis­to­lai­sen ver­kos­ton vä­ki­val­ta­val­mis­te­lus­ta jär­kyt­tää

Keskusrikospoliisilla on tutkinnassa rikoskokonaisuus, jossa epäiltyjen taustoihin liittyy äärioikeistolaista ajattelua. Yhteiskunnan on kyettävä suojautumaan ääriliikkeiden väkivaltaa vastaan ja torjumaan sen uhkaa.

Nuori mies kuoli neljä vuotta sitten uusnatsijärjestön mielenosoituksessa Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneen yhteenoton seurauksena.
Nuori mies kuoli neljä vuotta sitten uusnatsijärjestön mielenosoituksessa Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneen yhteenoton seurauksena.
Kuva: Kimmo Penttinen /arkisto

Ääriliikkeiden toiminnasta Suomessa tuli viime viikolla julki huolestuttavia epäilyjä. Äärioikeistolaisen verkoston toiminnasta saatiin tietoa, kun keskusrikospoliisi kertoi loppuviikosta, että sillä on parhaillaan esitutkinnassa laaja rikoskokonaisuus, jossa epäiltyjen taustoihin liittyy äärioikeistolaista ajattelua.

Tutkinnassa on muun muassa epäiltyjä ampuma-aserikoksia. Vakavin rikosnimike liittyy epäiltyyn törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun.