Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ää­nes­tä: Kuka on Vuoden ou­lu­lai­nen?

-

Perinteinen, jo 80-luvulta saakka järjestetty Vuoden oululainen -äänestys käynnistyy jälleen.

Forum24:n esiraati on valinnut ehdokkaiksi yhdeksän eri tavoin viime vuonna ansioitunutta tai esillä ollutta oululaista henkilöä tai toimijaa.

Päätöksen Vuoden oululaisesta tekevät äänestäjät. Jos et löydä esiraadin valinnoista sopivaa ehdokasta, voit myös ehdottaa jotakin muuta oululaista henkilöä tai toimijaa.

Esiraadin valintojen perustelut ja edellytykset oman ehdokkaan valinnalle löydät alta.

Äänestää voit maksuttomassa Oulu247-sovelluksessa, joka on ladattavissa Google Play Kaupasta ja Apple App Storesta.👉 Siirry äänestämään tästä.

Vuoden oululaiseksi voidaan valita henkilö tai muu toimija, kuten urheilujoukkue, orkesteri, yritys tai tapahtuma, joka on oululainen, oululaistaustainen tai jolla muuten on vahvat siteet kaupunkiin.

Vuoden oululainen on ei-poliittinen äänestys.

Viime vuosina vakiintuneen näkemyksen mukaan politiikassa ansioituneiden oululaisten kannatusta mitataan sopivammin säännöllisesti järjestettävissä vaaleissa.

Äänestys jatkuu perjantaihin 12. helmikuuta saakka. Vuoden oululainen julkistetaan keskiviikkona 17. helmikuuta ilmestyvässä Forum24:ssä, sen verkkosivuilla ja Oulu247-sovelluksessa.

Vuoden oululainen -äänestyksen järjestää Forum24 yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Ehdokkaat

Lasse Kukkonen

Kärppäikonin kunniakas ura päättyi jäähyväisotteluun Raksilassa lokakuussa. Vuonna 1999 Kärpissä debytoinut puolustaja voitti kotikaupunkinsa joukkueessa neljä mestaruutta. Arvokisoista kirkkaimpana saavutuksena on maailmanmestaruus.

AC Oulu

AC Oulu voitti Ykkösen ja palauttaa vuosikymmenen korpitaipaleen jälkeen oululaisen jalkapallon ylimmälle sarjatasolle Veikkausliigaan. Joukkueen koronakausi huipentui nousujuhliin Raatin stadionilla, kun Laivastonsiniset tyylittelivät ratkaisuottelussa murskalukemat.

Jorma Mäkitalo

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo on ollut kaupungin koronatoimien kasvot. Keväällä tehtävässään aloittanut Mäkitalo otti ohjat nopeasti käsiinsä ja tuli kaupunkilaisille tutuksi viestimällä toimista ja tilanteen kehityksestä liki päivittäin julkisuudessa.

Mehdi Bennis

Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen professori listattiin yhdeksi maailman viitatuimmaksi tutkijaksi. Työssään Bennis keskittyy radioresurssien hallintaan, tekoälyyn ja koneoppimiseen 5G- ja 6G-verkoissa.

Merja Aakko & Mika Ronkainen

Oululaiskaksikon luoma Kaikki synnit on ollut kotimaisen televisiotarjonnan tapaus, joka pureutuu poliisitarinan lisäksi Oulun seudulla puhuttaneisiin kysymyksiin. Palkitun ensimmäisen kauden jatkoksi toista kautta esitettiin suoratoiston lisäksi elokuva­teattereissa.

Esa Eloranta

Lukuisille menestysartisteille musiikkia tehnyt oululaislähtöinen lauluntekijä palkittiin Kullervo Linna -palkinnolla. Jo 80-luvulla Garbo-yhtyeestä tunnetuksi tullut muusikko julkaisi yhdeksännen sooloalbuminsa, joka sai myönteisen vastaanoton.

Matilda Koistinaho

Nuori laulaja kohosi valtakunnalliseen julkisuuteen taiteilijanimellä Matilda Aliina. Hän ihastutti taidoillaan The Voice of Finland -ohjelmassa, jossa 19-vuotias Madetojan musiikkilukion kasvatti selviytyi semifinaaliin saakka.

Sari-Helena Forsman

Forsman on yli 30-vuotisen ravintoloitsijauransa lisäksi toiminut aktiivisesti keskustan kehittäjänä. Ravintoloita Pannu, Puistola ja Cantina sekä Puistola Bakeryä pyörittävän Buca-Rest Oy:n perustajajäsenen ja toimitusjohtajan työ palkittiin Rotuvaari-arvonimellä.

QuietOn

Oululaisyrityksen vastamelukorvatulpat palkittiin ensimmäisenä suomalaistuotteena vuoden parhaan elektronisen matkustajatuotteen DFNI Frontier Award -palkinnolla. Yritys palkittiin Kauppalehden Kasvajat-kiertueella vuoden parhaana kasvajana Pohjois-Suomessa.

Joku muu, kuka?

Jos et löytänyt ehdokkaista sopivaa, voit esittää Vuoden oululaiseksi myös omaa ehdokastasi. Vuoden oululaisen edellytetään olevan henkilö tai muu toimija, kuten urheilujoukkue, orkesteri, yritys tai tapahtuma, joka on oululainen, oululaistaustainen tai jolla muuten on vahvat siteet kaupunkiin. Vuoden oululainen on ei ole kuitenkaan poliittinen äänestys.

👉 Siirry äänestämään tästä.