Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Aalto pa­laut­ti Suomen kär­ki­tu­si­naan pit­käs­tä aikaa – Ko­bayas­hi lensi Ja­pa­nil­le nor­maa­li­mäen kultaa

Zhangjiakou
Antti Aalto näytti kauden parastaan sunnuntain kisassa.
Antti Aalto näytti kauden parastaan sunnuntain kisassa.
Kuva: KIMIMASA MAYAMA

Antti Aalto sijoittui 12:nneksi Pekingin talviolympialaisten miesten mäkihypyn normaalimäen kisassa. Olympiavoiton otti Japanin Ryoyu Kobayashi 4,2 pisteen erolla Itävallan Manuel Fettneriin. Puolan Dawid Kubacki otti pronssin.

Aalto hyppäsi Zhangjiakoun HS106-mäessä avauskierroksella 101,5 metriä ja lähti toiselle kierrokselle kymmenenneltä sijalta. Toinen hyppy kantoi 99,5 metriä. Kahdestoista sija on hänen uransa paras arvokisoissa ja Suomelle paras olympialaisissa sitten Anssi Koivurannan 11. ja 12. sijojen Sotshissa 2014.

– Pikkuisen tipahti (sija) toisella kierroksella, mutta kuitenkin kauden paras kisa itselle. Siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen, Aalto sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Aalto on esittänyt hyviä hyppyjä Zhangjiakoussa läpi koko viikon. Vire on löytynyt hankalien kuukausien jälkeen tärkeimpään paikkaan.

– Valmistautuminen oli suht hyvä, ja kyllä kroppa oli ihan suht hyvässä kunnossa tänne lähtiessä, Aalto tiivisti Ylelle.

– Tiedän, että pystyn parhaimmillaan hyppäämään ihan kohtuuhyvin. Ehkä ei ihan absoluuttisella tasolla ole vielä ollut nämä hypyt, mutta kuitenkin ihan hyvä lopputulos. Hyvä merkki, että täällä saanut positiivista tulosta aikaan muihin kauden kisoihin verrattuna, ja hyvillä mielin (kohti suurmäen kisaa).

Kobayashi (104,5 ja 99,5 metriä) toi itselleen ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalin ja Japanille sen ensimmäisen olympiavoiton normaalimäessä sitten Yukio Kasayan ja Sapporon kotikisojen 1972. Edellisestä normaalimäen olympiamitalistakin oli vierähtänyt 24 vuotta (Kazuyoshi Funakin hopea Naganossa 1998).

Fettner puolestaan nousi hopealle toisen kierroksen hienolla 104-metrisellään. Fettnerille, 36, mitali on pitkän uran ensimmäinen arvokisojen henkilökohtaisissa kilpailuissa.