Mainos

80-lu­vul­la Au­to­kor­jaa­mo Nikunen palveli ker­ros­ta­lon kel­la­ris­sa, tänä päivänä kor­jaa­mol­la on uudet ja mo­der­nit tilat – ”Kun ilmaan le­hah­taa bensan katku, silloin minä tunnen olevani kotona”

Autokorjaamo Nikunen on muuttanut uusiin tiloihin Oulun Limingantullissa. Vuosikymmenien ammattitaito, ripeys ja laatu pysyvät kuitenkin aina korjaamon mukana.

Autokorjaamo Nikunen on toiminut Oulussa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Korjaamo on saanut vuosien varrella asiakkailtaan positiivista palautetta laatutasosta, nopeudesta ja luotettavuudesta.
Autokorjaamo Nikunen on toiminut Oulussa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Korjaamo on saanut vuosien varrella asiakkailtaan positiivista palautetta laatutasosta, nopeudesta ja luotettavuudesta.

Autokorjaamo Nikunen on muuttanut elokuun alussa uusiin tiloihin Oulun Limingantullissa. Uusi, tilava ja nykyaikainen toimitila sijaitsee aivan vanhan korjaamon vieressä, samassa katuosoitteessa.

On kulunut 37 vuotta siitä, kun parikymppinen Juha Nikunen valmistui koulusta ja laittoi oman autokorjaamonsa pystyyn. Aivan ensin Autokorjaamo Nikunen palveli asiakkaitaan Oulun keskustassa sijaitsevan kerrostalon kellarissa, kunnes muutti parin vuoden kuluttua Alppilaan.

Nikusen matka korjaamoyrittäjäksi alkoi kuitenkin jo kahdeksan vuotta aiemmin.

Kun Nikunen oli 12-vuotias, hän sai isältään elämänsä ensimmäisen mopon. Moottoreista kiinnostuneella nuorukaisella oli myös kaksi mopoilevaa kaveria, joiden vanhemmat työskentelivät autokorjaamolla. Kaverukset kävivät huoltamassa mopojaan autokorjaamossa, sillä heillä oli vapaa pääsy korjaamon tiloihin – ja tietysti ammattilaistason työkaluihin.

Nikunen ei päässyt mukaan. Hän huolsi iltaisin mopoaan vanhempiansa autotallissa.

”Harmitti todella paljon, ettei minulla ollut sellaisia mahdollisuuksia. Aika nopeasti sisuunnuin ja päätin, että kyllä minullakin pitää olla kunnolliset laitteet, millä korjata mopoa”, Nikunen naurahtaa.

”Keräsin ahkeraan pulloja ja kävin kesätöissä, ja kaikki rahani menivät työkaluhankintoihin. Kun pääsin koulusta, minulla oli jo kohtuu mukavasti ammattimaista korjaamovälineistöä hankittuna omaan autokorjaamoon.”

Autokorjaamo Nikunen kehittyy maailman mukana

Autokorjaamo Nikusella työskentelee tällä hetkellä yhdeksän henkilöä. Korjaamo on saanut vuosien varrella asiakkailtaan positiivista palautetta laatutasosta, nopeudesta ja luotettavuudesta. Nuoruuden sisukkuus näkyy toiminnassa edelleen.

”Meillä on todella hyvä tiimi täynnä sitoutuneita ja ammattitaitoisia työntekijöitä. Minulle on aina ollut tärkeintä, että tehdään se, mikä luvataan. Työnteon tärkeyden ja merkityksen olen oppinut vahvasti jo omalta isältäni”, Nikunen sanoo.

Autokorjaamo Nikusen uudet tilat löytyvät aivan vanhan toimitilan vierestä Oulun Limingantullista. Osoite Jääsalontie 14 pysyy siis samana kuin aiemmin.
Autokorjaamo Nikusen uudet tilat löytyvät aivan vanhan toimitilan vierestä Oulun Limingantullista. Osoite Jääsalontie 14 pysyy siis samana kuin aiemmin.

Autokorjaamo Nikuselta saa laaja-alaisesti erilaiset auton huolto- ja korjaustyöt. Oikeastaan kaiken muun, paitsi kori- ja maalaustyöt, Nikunen summaa.

”Olemme olleet osa maailmanlaajuista Bosch Car Service -ketjua jo lähes 25 vuotta. Vuosien aikana maailma ja autot ovat muuttuneet valtavasti ja siksi mekin kehitämme toimintaamme ja kouluttaudumme lisää koko ajan. Esimerkiksi sähköautojen tuleminen on alkanut näkyä meilläkin, vaikkakin vielä maltillisesti.”

Määräaikaishuolto säästää aikaa ja rahaa – sekä hermoja

Autokorjaamossa tiedetään hyvin, minkälaisia virheitä autoilevat ihmiset tekevät. Yksi yleisimmistä virheistä on odottaa huollon kanssa liian pitkään tai laiminlyödä määräaikaishuollot kokonaan.

Se on riskaabelia hommaa, sillä jos määräaikaishuoltoja ei ole tehty ja jotain menee rikki, korjauskulujen suuruutta on hyvin vaikea arvioida.

”Ja kyllähän se ärsyttää, kun on lähdössä ajamaan mummolaan ja huomaa, että jarrut rahisevat eikä korjaamo välttämättä pystykään palvelemaan tarpeeksi nopealla aikataululla. Määräaikaishuollossa tällaiset viat saadaan korjattua ennakoivasti niin, ettei suunnitelmia joudu muuttamaan eikä lompakolle tule ikäviä yllätyksiä”, Nikunen sanoo.

Uusi korjaamo on nykyaikainen ja tilava. Korkeampaan ja suurempaan halliin mahtuu entistä enemmän ja suurempia autoja samaan aikaan.
Uusi korjaamo on nykyaikainen ja tilava. Korkeampaan ja suurempaan halliin mahtuu entistä enemmän ja suurempia autoja samaan aikaan.

Juha Nikunen on huomannut, että korona-aika on lisännyt huoltoliikkeiden tarpeellisuutta entisestään, kun ihmiset ajavat ja matkailevat kotimaassa autoillaan yhä enemmän ja pidempiä matkoja.

”Kun halutaan päästä lomalle, se tarkoittaa, että ajetaan autolla määränpäähän. Ihmiset eivät enää lennä etelään, vaan auton keula käännetään kohti mökkiä, suurempaa kaupunkia tai mummolaa”, Nikunen sanoo.

Autokorjaamon yrittäjänä Juha Nikunen tuntee olevansa kutsumusammatissaan. Myös vapaapäivät kuluvat erilaisten bensakoneiden äärellä.

”Kun laitan mökillä mönkkärin tai moottorikelkan käyntiin ja ilmaan lehahtaa bensan katku, silloin minä tunnen olevani kotona”, Nikunen sanoo hymyillen.

Tutustu Autokorjaamo Nikusen palveluihin tarkemmin osoitteessa https://autokorjaamonikunen.fi/

Autokorjaamo Nikunen

Jääsalontie 14, 90400 Oulu