50 vuotta sitten ainoa linkki Kuusta maail­man te­le­vi­sioi­hin oli syr­jäi­nen lau­ta­san­ten­ni – aust­ra­lia­lai­set tekivät ai­hees­ta sym­paat­ti­sen ko­me­dian

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Tosipohjaisen komedian pääosassa on Sam Neill. Kuuma linkki kuuhun -elokuvassa mukana myös Tom Long ja Kevin Harrington.
Tosipohjaisen komedian pääosassa on Sam Neill. Kuuma linkki kuuhun -elokuvassa mukana myös Tom Long ja Kevin Harrington.
Kuva: Lions Gate International Limited

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kuuma linkki kuuhun

Tasan 50 vuotta sitten kuhissut kuuhuuma näyttäytyy sympaattisen kotoisasta vinkkelistä Rob Sitchin pikkukaupunkilaiskomediassa. Ja tarina on tosi. Australialaisella takahikiällä nököttävä lautasantenni osoittautui ainoaksi linkiksi, jolla historialliset tv-kuvat saatiin välitettyä maailmalle. Samaan aikaan, kun Neil Armstrong otti ensimmäisiä askeliaan vieraalla taivaankappalella, kipittivät lampaat maisemassa. (Australia 2000)

Yle Teema & Fem perjantai 19.7. klo 21.00

Päin seinää

Antti Heikki Pesosen lähiötarinassa ei paljon taivaalle tähystellä. Maanpäällisissä huolissa on kanniskeltavaa kyllin, ajattelee vantaalainen yksinhuoltaja Essi. Armi Toivanen tekee vastustamattoman tymäkän roolin naisena, jonka elämä tuntuu koostuvan ohareista toisensa perään. Niitä järjestää kaikkein lähimpänä Mimosa Willamon esittämä teinitytär Takku. Yhteistunnetta virittävät osaltaan Kai Lehtinen ja Eero Ritala. (Suomi 2015)

TV2 perjantai 19.7. klo 21.00

American Ultra

Nima Nourizadehin toimintaleffassa pikkukaupungin pilviveikko kuulee, että onkin CIA:n kouluttama salamurhaaja. Jesse Eisenberg ja Kristen Stewart ovat tehneet parempiakin rooleja, mutta silti he ovat epätietoisena nuorenaparina parasta koko elokuvassa. Max Landisin käsikirjoitus lainaa Renny Harlinin The Long Kiss Goodnightista perusidean, mutta saa vähemmän tolkkua hahmoihin ja tarinan käänteisiin. Ensiesitys. (USA 2015)

Hero perjantai 19.7. klo 21.00