YTHS:n pal­ve­lut laa­je­ne­vat myös am­mat­ti­kor­kea­kou­lu­lai­sil­le

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut laajenevat myös ammattikorkeakoululaisille, hallitus kertoi keskiviikkona.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut laajenevat myös ammattikorkeakoululaisille, hallitus kertoi keskiviikkona. Hallituksen mukaan opiskelijaterveydenhuoltoonkin tulee valinnanvapautta.

Aiemmin YTHS:n palvelut ovat olleet vain yliopisto-opiskelijoiden käytettävissä. Amk-opiskelijoiden on pitänyt käyttää kuntien järjestämää opiskeluterveydenhuoltoa.

Opiskelijajärjestöt ottivat uutiset vastaan ilahtuneina.

- Vihdoinkin nämä hyväksi havaitut palvelut saadaan kaikille korkeakouluopiskelijoille. Tämä on meille paras mahdollinen joululahja, Suomen opiskelijakuntien liiton (Samok) varapuheenjohtaja Sonja Raitamäki sanoi tiedotteessa.

Samokin mukaan ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuolto on ollut jo pitkään pirstaloitunutta ja tehotonta.

- Tämä näkyy ammattikorkeakouluopiskelijoilla yliopisto-opiskelijoita heikompina tuloksina korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa.

Myös Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on tyytyväinen YTHS:n laajenemisesta kaikille korkeakouluopiskelijoille.

- Olemme lisäksi iloisia, että korkeakouluopiskelijoiden keskinäinen yhdenvertaisuus terveyspalvelujen osalta toteutuu. Tämä päätös tulee merkittävästi parantamaan myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveyspalveluita tulevaisuudessa, sanoi SYL:n puheenjohtaja Heikki Koponen tiedotteessa.

Tähän mennessä YTHS on rahoitettu opiskelijoiden itsensä maksamilla terveydenhoitomaksuilla ja käyntimaksuilla, Kelan maksamalla korvauksella sekä yliopistokaupunkien maksamalla yleisavustuksella.