Kolumni

Yt-tie­dot­ta­mi­nen joko on­nis­tuu tai sitten se ei onnistu

Kaupunki, kuntayhtymä ja kaivosyhtiö kilpailivat siitä, kuka tiedottaa yt-neuvotteluistaan fiksuimmin. Kuntayhtymä voitti.

Toimittaja Timo Myllykoski.
Toimittaja Timo Myllykoski.

Kaupunki, kuntayhtymä ja kaivosyhtiö kilpailivat siitä, kuka tiedottaa yt-neuvotteluistaan fiksuimmin.

Kuntayhtymä voitti.

Raahen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Nordic Gold Oy ovat kaikki ennättäneet alkuvuoden 2019 aikana aloittaa yhteistoimintamenettelyn eli yt-neuvottelut Raahessa. Siinä, miten nämä kolme eri alojen toimijaa hoitivat asiasta tiedottamisen, oli kovin erilaisia menettelytapoja. Itse asiassa kaksi erilaista, sillä kaupunki ja kaivosyhtiö päätyivät hoitamaan tiedottamisen sikäli samalla tavalla, että ne eivät tiedottaneet.

Raahen kaupunginhallituksen aikomus aloittaa kaupungin koko henkilöstöä koskeva yhteistoimintamenettely tuli ilmi tammikuussa, kun kaupunginhallituksen kokouksen esityslista julkaistiin kaupungin verkkosivuilla. Se, että kaupungin viestinnästä vastaava operatiivinen johto ei oma-aloitteisesti tiedottanut yt-neuvottelujen tarpeesta ja aloittamisesta, oli harkitsematonta ja moitittavaa.

Vaikka kyse onkin ”vain” organisaatiorakenteen uudelleentarkastelusta, koskevat yt-neuvottelut kuitenkin yli tuhatta Raahen kaupungin palveluksessa työskentelevää henkilöä. Organisaatiorakenteen uudelleentarkastelun seurauksena tulossa olevat toimenpiteet ja muutokset palvelurakenteeseen koskevat puolestaan suoraan tai välillisesti käytännössä kaikkia kaupunkilaisia.

”Kaupunki ja kaivosyhtiö päätyivät hoitamaan tiedottamisen sikäli samalla tavalla, että ne eivät tiedottaneet.”

Kaupunginhallituksen päätöksellä alkanut yt-menettely on siis kaikkien raahelaisten asia. Jo siksi asiasta olisi pitänyt ja pitää tiedottaa. Raahelaisilla on oikeus saada tietoa, ja tietoa hallussaan pitävillä on velvollisuus sitä jakaa.

Laivan kultakaivosta Raahessa uuteen nousuun touhunnut kanadalaisomisteinen Nordic Gold Oy on kaupunkiin asetuttuaan vannonut avoimuuden nimeen. Nordic Goldin tiedotusmyönteisyys loppui kuitenkin kuin seinään helmikuussa, kun yhtiöltä ryhdyttiin kyselemään yt-huhujen paikkansapitävyyttä.

Kaivoksen johtoportaassa ei vastattu aluksi mihinkään; ei puheluihin, tekstiviesteihin tai sähköposteihin. Lopulta kun vastattiin, aloitettiin kommentointivastuun vierittäminen johtajalta toiselle.

Sitkeän väsytystaistelun jälkeen kaivokselta lopulta irtosi myöntävä tieto, että yt-neuvottelut ovat alkamassa ja koskevat tavoiteasettelun mukaan alle 50 henkilöä.

Samaan aikaan kun kaivosyhtiöltä yritettiin nyhtää tietoa, tupsahti toimitusten sähköpostiin tiedote Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä. Kuntayhtymä kertoi pyytämättä, että koska Raahen sairaalan leikkaustoiminnassa tapahtuvien painopisteiden muuttumisen myötä henkilöstön työnkuva ja mahdollinen toimipiste voivat vaihtua, on sairaanhoitopiirin hallitus päättänyt aloittaa Raahessa yhteistoimintamenettelyn. Yt-neuvottelujen piiriin kuuluu enintään 42 henkilöä.

Totta on, että yt-neuvottelua pidetään kirosanana ja irtisanomisten synonyymina. Se ei kuitenkaan oikeuta vaikenemiseen. Ei etenkään kaupunkiorganisaatiota, joka loppupeleissä pelaa kaupunkilaistensa rahoilla.

Kaivosyhtiö on toitottanut avoimuuttaan tiedonjakamisessa, kaupungin ylin johto taas kaupungin viestinnän ammattimaista tasoa. Nyt on nähty, että totuus on toista.

Jos ajatus oli maineen menettämisen pelossa vaieta negatiivisista asioista, sietäisi edes hävettää. Jos kyse on osaamattomuudesta, voisivat nämä yt-viestinnässään epäonnistuneet pyytää opastusta fiksuun tiedottamiseen aluksi vaikka sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä.