Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Heinäpään stadion: Miksi Hei­nä­pään sta­dio­nis­ta tehtyjä va­li­tuk­sia ei kä­si­tel­lä heti?

Historia: Oulu onkin sa­vo­lais­ten kau­pun­ki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Yri­tyk­sen tulee pyrkiä te­ke­mään tu­lok­sen ohella hyvää – pelkkä euron kiilto sil­mis­sä ei pit­käl­le pötkitä

Törmäämme vielä ajoittain väitteeseen, että yritystoiminnan ainoa tehtävä on tuottaa osakkeenomistajilleen voittoa. Olen jyrkästi eri mieltä. Ajatus on osakeyhtiölain mustavalkoista tulkintaa.

Vastuullinen yritys ja yrittäjä rakentavat toiminta-ajatuksen huomattavasti laajemmalle merkitykselle kuin pelkästään euron kiilto silmissä. Kestävä liiketoiminta tuottaa runsaasti lisäarvoa ja hyvää ympärilleen.

Kyllä yrityksen pitää tehdä voittoa. On vastuutonta pyörittää yritystä kovin pitkään tappiolla, sillä ennen pitkää edessä on konkurssi, mikä aiheuttaa ongelmia omistajille, työntekijöille, yhteistyökumppaneille ja yhteiskunnalle.

Edesmennyt pitkän linjan yrittäjä Kirsti Paakkanen on kuvannut ajatteluaan seuraavasti: ”Minulla on bisnesfilosofia, joka toimii. Kun ei ensimmäisenä ajattele rahaa, vaan sitä, että työ onnistuu ja siinä on sydän mukana, rahaa alkaa virrata ovista ja ikkunoista.”

Hyvin kiteytetty kokeneelta yrittäjältä. Tosin jokainen yritystoiminnassa mukana ollut tietää, että harvemmin se noin helposti menee. Yleensä matkassa on monta mutkaa ja kuolemanlaaksoakin ennen kuin rahaa alkaa virrata – jos alkaa.

Tunnetun hissi- ja liukuporrasyhtiö Kone Oyj:n missio on selkeä: Teemme kaupungeista parempia paikkoja elää.

"Yhteiskuntavastuu toteutuu, kun yritykset toteuttavat investointeja, työllistävät sekä maksavat verot, palkat ja muut niille kuuluvat maksut."

Hoivatilojen missio on kuvattu jo vuosikymmenen ajan näin: luomme parempaa yhteiskuntaa ja palveluympäristöä yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.