Ynnillä oli vaikeaa Py­rin­nön isän­tä­nä, pisteet kar­ka­si­vat vie­ras­jouk­kueel­le

Tampereen Pyrinnön akatemiajoukkue oli laskettu Oulun NMKY:n papereissa niihin vastustajiin, joilta täytyy nipistää voitto.

Koripallo Miesten I divisioona, ONMKY–Pyrintö A 78–81 (37–46)

Tampereen Pyrinnön akatemiajoukkue oli laskettu Oulun NMKY:n papereissa niihin vastustajiin, joilta täytyy nipistää voitto. Lauantaina urheilutalolla suunnitelman toteutukseen tuli kauneusvirhe, kun Pyrintö vei pisteet mukanaan.

– Juuri kun olimme saaneet puolustuspeliä paremmaksi, tuli tällainen mahalasku puolustuksellisesti, Ynnin laituri Vili Hautala harmitteli.

Ynni on ollut tällä kaudella korintekojoukkue, mutta hyökkääminenkin jäi Pyrintöä vastaan tavallista heikommaksi.

– Se oli sellaista pakottamista. Toisaalta Pyrintö oli scoutannut meidät hyvin. He tiesivät aina, kuka ajaa korille ja osasivat ottaa heittoja pois.

Ynnin sentteri Anthony Townes ja takamies Dedrick Basile keräsivät 25 pistettä mieheen. Oululaisten pitkät heitot eivät uponneet lauantaina odotetusti ja heittotilasto näytti kolmosten suhteen vain seitsemää onnistumista 37 yrityksestä.

– Tietysti tässä voisi selitellä poissaoloilla. Esimerkiksi Toni Soinisen heittokättä olisi tarvittu tänään, mutta hän oli kipeänä, Hautala sanoi.

Pyrintö otti komennon vartin pelin jälkeen ja sai pidettyä viimeiselle minuutille saakka hajurakoa isäntiin. Ynni nousi lopussa lähelle. Devin Harris yritti vielä summerin soidessa upottaa tasoittavaa kolmosta vauhdista, mutta heitto kolautti vain korirengasta.