Yli­tor­nion ju­na-am­pu­mi­sen ta­pah­tu­ma­paik­ka sel­vil­lä – samana päivänä am­mut­tiin myös autoa Yli­tor­nion ja Pellon vä­lil­lä, poliisi kaipaa edel­leen ha­vain­to­ja

Ylitornion juna-ampumistapauksen tapahtumapaikka on todennäköisesti selvinnyt. Samana päivänä läheiselle ammuttiin myös autoa.

Junavaunun ikkuna hajosi laukausten seurauksena.
Junavaunun ikkuna hajosi laukausten seurauksena.

Ylitornion juna-ampumisen tapahtumapaikka on todennäköisesti selvinnyt, kertoo poliisi.

Helsinkiin matkalla ollutta junaa ammuttiin Ylitornion Kaulinrannalla tiistai-iltana 3. syyskuuta kello 19.25 haulikolla. Junavaunun lasi rikkoutui ampumisen seurauksena. 

Todistajien puhuttelujen perusteella tapahtumapaikka voi olla Aavasaksanvaaran kohdalla ennen Raanujärventietä pohjoisen suunnasta tultaessa. 

Lisäksi on käynyt ilmi, että samana päivänä noin kello 16 Ylitornion ja Pellon välisellä tiellä on ilmeisesti ammuttu myös auton tuulilasiin kaksi osumaa.

Auton ikkunaan jäi pieni jälki. Autossa olleet henkilöt eivät osanneet kertoa tarkkaa tapahtumapaikkaa, mutta muuta liikennettä paikalla ei ollut.

Lapin poliisilaitos kiittää ihmisiä aiemmista havainnoista, mutta kaipaa edelleen havaintoja tapahtumista puhelinnumeroon 02 9546 6458 tai 02 9546 6229. Havaintoja voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi