Ylen MOT: Poliisi tutkii puu­ra­ken­nus­yh­tiö Siscon toi­min­taa – entisen työn­te­ki­jän mukaan ta­voit­tee­na ollut "ottaa rahat ja laittaa kiska kiinni"

Poliisi tutkii suomalaisen rakennusyhtiö Siscon toimintaan liittyviä epäselvyyksiä, kertoi Ylen MOT-ohjelma maanantaina.

Poliisi tutkii suomalaisen rakennusyhtiö Siscon toimintaan liittyviä epäselvyyksiä, kertoi Ylen MOT-ohjelma maanantaina. Ongelmia on MOT:n mukaan ollut sekä rakentamisen laadussa että tehtyjen virheiden korjauksessa.

MOT:n mukaan sen haastattelemat entiset työntekijät ovat kertoneet, että laatua laiminlyötiin järjestelmällisesti. Asukkaat taas ovat kertoneet MOT:lle muun muassa vakavista ongelmista lämmitysjärjestelmissä ja salaojituksessa. Yhdessä asunnossa lämpötila on ollut talvella 14 astetta, toisessa taas 28 astetta.

Sisco on keskittynyt puumodulirakennuksiin. Yhtiö on valmistanut viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana noin tuhat asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla.

Poliisitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat MOT:n tietojen mukaan muun muassa törkeä velallisen epärehellisyys, törkeä kavallus ja törkeä petos. Poliisi ei kommentoi tarkemmin keskeneräisten tutkintojen sisältöä.

Nimettömänä esiintyvä Siscon entinen työntekijä arvioi MOT:lle, että yhtiön tavoitteena on ollut "rakentaa nopeasti, mahdollisimman halvalla, mahdollisimman paljon, ottaa rahat ja laittaa kiska kiinni".

Yhtiöllä on ollut kuluvalla vuosikymmenellä useita omistajatahoja. Ainakin osa vastuuhenkilöistä on MOT:n tietojen mukaan ollut aiemmin liiketoimintakiellossa rikostuomioiden vuoksi. Poliisi ei ole tarkentanut sitä, miten pitkää ajanjaksoa tutkinta koskee.