Ylen hal­lin­to­neu­vos­ton Ron­kai­nen ja Immonen vaa­ti­vat toi­mit­ta­jal­le potkuja Lou­hi­mies-ta­pauk­ses­ta – hal­lin­to­neu­vos­ton pu­heen­joh­ta­jat IS:lle: Asia ei kuulu hal­lin­to­neu­vos­tol­le

Perussuomalaiset kansanedustajat ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet Jari Ronkainen ja Olli Immonen vaativat potkuja Ylen toimittajalle, joka oli ottanut yhteyttä brittien yleisradioyhtiöön (BBC) ja kertonut Aku Louhimiehen taustasta.

Olli, Immonen, Olli Immonen, kansanedustaja, kaupungintalo, oulu, vaalit,
Olli, Immonen, Olli Immonen, kansanedustaja, kaupungintalo, oulu, vaalit,
Olli, Immonen, Olli Immonen, kansanedustaja, kaupungintalo, oulu, vaalit,
Kuva: Jarmo Kontiainen

Perussuomalaiset kansanedustajat ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet Jari Ronkainen ja Olli Immonen vaativat potkuja Ylen toimittajalle, joka oli ottanut yhteyttä brittien yleisradioyhtiöön (BBC) ja kertonut ohjaaja Aku Louhimiehen taustasta.

Virkavapaalla ollut toimittaja oli tiedustellut Louhimiehen ohjaamasta brittiläisestä draamasarjasta ja samalla kertonut, että Louhimiehen toiminta suomalaistuotannoissa on ollut Ylen uutisen mukaan epäasiallista.

Kyseessä oli sama toimittaja, joka oli keväällä uutisoinut Louhimieheen kohdistetuista syytöksistä, joita esittivät lukuisat suomalaiset naisnäyttelijät.

Louhimies on kertonut, että hänet hyllytettiin brittiläistuotannosta toimittajan yhteydenoton jälkeen.

Immosen ja Ronkaisen mielestä toimittaja oli mennyt liian pitkälle ja hänet tulisi nyt erottaa. Kansanedustajien mukaan kyseessä on ajojahti Louhimiestä kohtaan.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (sin.) ja varapuheenjohtaja Arto Satonen (kok.) sanovat Ilta-Sanomille, että erottamisasia ei kuulu hallintoneuvostolle.

– Hallintoneuvosto ei irtisano ketään, vaan toimiva johto tekee päätökset henkilöasioissa, Satonen toteaa.

Yleltä on kerrottu muun muassa IS:lle, että toimittaja oli tarkistanut saamaansa juttuvinkkiä. Tässä yhteydessä Louhimiehen tausta oli tullut esille. Kyseessä oli Ylen mukaan normaali journalistinen toiminta.