Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yle: Suvi Lindé­nil­lä ei ole vi­ral­lis­ta roolia YK:n laa­ja­kais­ta­ko­mis­sios­sa

Suvi Lindén ei toimi enää YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä, kertoo Yle. Laajakaistakomissio ei ole ITU:n mukaan ollut tietoinen Lindénin matkasta Ugandaan.

Suvi Lindén on kommentoinut julkisuudessa matkaansa Ugandaan.
Suvi Lindén on kommentoinut julkisuudessa matkaansa Ugandaan.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Suvi Lindén ei toimi enää YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä, kertoo Yle.

Entinen kokoomusministeri Lindén kommentoi keskiviikkona Ugandan-matkaansa sanomalla olleensa maassa tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa.

Lindén kirjoitti, että "Tietoyhteiskunnan edistäminen köyhissä maissa on kuulunut tehtävääni YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä vuodesta 2011. Olen matkustellut Afrikassa näissä tehtävissä paljon ja tarkoituksena on matkustaa myös tulevaisuudessa."

YK:n alainen kansainvälinen televiestintäliitto kommentoi Ylelle, että Lindénillä ei ole enää laajakaistakomissiossa virallista roolia. Laajakaistakomissio toimii ITU:n alaisuudessa. Laajakaistakomissio ei ole ITU:n mukaan ollut tietoinen Lindénin matkasta Ugandaan, eikä hän edustanut komissiota matkalla.

Lindén haki erityislähettiläskautensa jälkeen laajakaistakomission vapaaehtoisen edustajan paikkaa, minkä hän saikin elokuussa 2016. ITU:n mukaan Lindénin nykyinen tehtävä on vapaaehtoistyötä, eikä hän ole virallisesti komission edustaja.

Lindén on ollut esillä Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksen yhteydessä, sillä hän osallistui miehen matkaan. Mies kuoli epäselvissä olosuhteissa maan pääkaupungissa Kampalassa.

Ylen uutinen.