MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Koronarokotukset: Oulun kau­pun­ki tarjoaa nel­jät­tä ko­ro­na­ro­ko­tet­ta ilman ajan­va­raus­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Yle: Si­sä­mi­nis­te­riö eh­dot­taa Suomen pa­ko­lais­kiin­tiön kak­sin­ker­tais­ta­mis­ta osit­tain Af­ga­nis­ta­nin ti­lan­tees­ta johtuen

Sisäministeri Maria Ohisalo kertoi Ylelle, että sisäministeriö aikoo ehdottaa Suomen pakolaiskiintiön nostamista 1 050 ihmisestä 2 000:een. Arkistokuva.
Sisäministeri Maria Ohisalo kertoi Ylelle, että sisäministeriö aikoo ehdottaa Suomen pakolaiskiintiön nostamista 1 050 ihmisestä 2 000:een. Arkistokuva.
Kuva: Arttu Laitala

Sisäministeriö ehdottaa budjettineuvotteluissa Suomen pakolaiskiintiön kaksinkertaistamista nykyisestä 1 050 ihmisestä 2 000:een. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi ehdotuksesta Ylelle.

Pakolaiskiintiön nostamissuunnitelman taustalla on muun muassa Afganistanin heikentynyt turvallisuustilanne. Pakolaiskiintiötä halutaan Ohisalon mukaan kasvattaa, koska toimivin tapa auttaa Afganistanista tulevia pakolaisia ihmisten ottaminen pakolaisleireiltä kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta Suomeen.

EU-maiden sisäministerit keskustelivat Afganistanin tilanteesta tapaamisessaan kuluvalla viikolla.

– On selvää, että Eurooppa tulee näkemään näiden ihmisten liikettä, ja silloin jokaisen EU:n jäsenvaltion tulee olla valmiina tähän, Ohisalo kertoi Ylelle.

Ohisalo pitää EU:ta valmiimpana ottamaan vastaan suuria pakolaismääriä kuin vuosina 2015–2016. Nyt unionin tavoitteena on Ohisalon mukaan toimia aikaisemmin, ennakoiden ja kohdistaen tukea jo paikan päälle.

– Meidän pitää tukea ihmisiä mahdollisimman paljon siellä, mutta myös kantaa vastuuta siitä, jos ihmiset hakeutuvat tänne.