Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Yle miettii tie­to­ko­ne­pe­lien se­los­ta­mis­ta jat­kos­sa­kin

Yle lähetti viikonloppuna Assembly-pelifestivaaleilta tietokonepeliturnausta suomeksi selostettuna tv-kanaviltaan. Monelta saattoi mennä lauantai-iltana pitsa väärään kurkkuun ilosta tai ihmetyksestä.

Yle lähetti viikonloppuna Assembly-pelifestivaaleilta tietokonepeliturnausta suomeksi selostettuna tv-kanaviltaan.

Monelta saattoi mennä lauantai-iltana pitsa väärään kurkkuun ilosta tai ihmetyksestä, kun TV2:n parhaaseen lähetysaikaan pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä räiskintäpeli Counter-Striken finaaliotteluja selostettuina.

Ylen tuottaja Juha Lahti kertoo, että lähetykset Assembly-pelifestivaaleilta ovat saaneet paljon positiivista palautetta netissä. "Kommentteja on sadellut, että vihdoinkin saadaan vastinetta Yle-verolle", Lahti kertoo.

Lahti pitää 72 000 katsojan piikkiä lauantai-iltana onnistuneena.

Jos suomalaisella valtakunnallisella tv-kanavalla tehtiin pitkä suora lähetys elektronisen urheilun tapahtumasta ensimmäistä kertaa, e-urheilua on lähetetty Ruotsin tv-kanavilla jo vuosia.

Pelialan mahtimaassa Etelä-Koreassa on televisiokanavia, jotka näyttävät pelkästään e-urheilua.

Tietokonepelaamisesta on tullut maailmalla rahakasta ammattiurheilua, e-urheilulla voi tienata miljoonia.

"Jos ihmiset pystyvät elämään pelaamalla, miten tämä eroaa esimerkiksi shakista", Lahti perustelee tietokonepelaamisen luokittelemista urheiluksi.

E-urheilu huipulla on nuorten laji, jo 25-vuotiaana refleksit alkavat hidastua.

Yle ei ole vielä Lahden mukaan tehnyt päätöstä e-urheilun jatkosta kanavillaan, vaikka tilausta suomenkieliselle e-urheiluselostukselle olisi.