Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yle menetti Poh­jois­mais­ten hiih­to­la­jien tv-oi­keu­det – Via­sa­tin kanavat suo­ma­lais­ten suo­sik­ki­la­jien näyt­tä­mö­nä kau­des­ta 2021 alkaen

Suomalainen penkkiurheilukansa saa jatkossa totutella siihen, että perinteiset talviurheilulajit eivät enää näy Ylen kanavilla kaudesta 2021 alkaen.

Muun muassa Iivo Niskasen suksenpotkut näkyvät kaudesta 2021 eteenpäin Viasatin kanavilla.
Muun muassa Iivo Niskasen suksenpotkut näkyvät kaudesta 2021 eteenpäin Viasatin kanavilla.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomalainen penkkiurheilukansa saa jatkossa totutella siihen, että perinteiset talviurheilulajit eivät enää näy Ylen kanavilla kaudesta 2021 alkaen.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) on hankkinut Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin ja MM-kisojen televisiointioikeudet itselleen. NENT Group Finlandin kanavia ovat Viasatin urheilukanavat sekä Viaplay- ja Viafree-suoratoistopalvelut.

Kaudesta 2021 eteenpäin naisten ja miesten maastohiihto, alppihiihto, mäkihyppy, yhdistetty, lumilautailu ja freestylehiihto näkyvät yrityksen tarjoamilla maksullisilla ja maksuttomilla kanavilla. Kanavista ainoastaan Viafree on ilmaiskäytössä.

Uusi sopimus on viiden vuoden mittainen. Sopimus kattaa hiihdon MM-kilpailut vuosina 2023 ja 2025.

– Miljoonat katsojat Pohjoismaissa seuraavat talviurheilua viikoittain. Hiihtourheilulla on maassamme pitkät perinteet ja paikka suomalaisten sydämissä. Haluamme taata katsojillemme parhaan mahdollisen urheiluelämyksen, johon kuuluvat olennaisesti maailmanluokan asiantuntijat, selostajat ja studiolähetykset, NENT Group Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback suunnittelee.

Hiihtolajien maailmancupit ja MM-kisat näkyvät Ylen kanavilla vielä kahden vuoden ajan.