Yh­des­sä­olo ja seurat hou­kut­te­le­vat nuoria he­rät­tä­jä­juh­lil­le

Tämänvuotisten herättäjäjuhlien avajaispäivää vietettiin paahtavan kuumassa helteessä.

Lapualainen Aino Ojutkangas ja oululainen Niina Kyösti ovat tulleet Haapajärven herättäjäjuhliin pitämään hauskaa ja kuuntelemaan sanaa.
Lapualainen Aino Ojutkangas ja oululainen Niina Kyösti ovat tulleet Haapajärven herättäjäjuhliin pitämään hauskaa ja kuuntelemaan sanaa.
Kuva: Aki Harju

Tämänvuotisten herättäjäjuhlien avajaispäivää vietettiin paahtavan kuumassa helteessä. Raikas sadekuuro virkisti tunnelmaa vain hetken ajan alkuillasta.

Haapajärven pesäpallokentän järjestettäviin herättäjäjuhliin on kokoontunut jo ensimmäisenä päivänä tuhansia juhlavieraita. Kaupunkiin on tullut herätysliikkeen jäseniä kaikkialta Suomesta.

Avajaispäivän tunnelma oli odottava ja rauhallinen. Körttikansa hajaantui nopeasti suurelle alueelle. Iso osa juhlavieraista saapuukin paikalle vasta tapahtuman pääpäivänä lauantaina.

Suurtapahtuma järjestetään kokonaan talkoovoimin. Haapajärven herättäjäjuhlien järjestelyt aloitettiin jo vuosia sitten.

Talkootöissä tapahtumassa ovat myös oululainen Niina Kyösti ja lapualainen Aino Ojutkangas. Tytöt pussittivat perjantaiaamuna valtavan määrän körttipastilleja. Lauantaina ohjelmassa on pastillien myyntivuoro.

Niina Kyösti on herättäjäjuhlissa jo viidettätoista kertaa. Tämänkertainen juhla poikkeaa kuitenkin olennaisesti aiemmista.

"Aiempina vuosina olen ollut täällä perheen kanssa. Nyt olen ensimmäistä kertaa nuorten majoituksessa."

Luvassa on siis tiivistä yhdessäoloa ystävien kanssa.

Herättäjäjuhlat ovat Kyöstille kesän kohokohta. Juhlissa saa kuunnella seuroja ja laulaa Siionin virsiä.

Ojutkangas on puolestaan ensimmäisissä herättäjäjuhlissaan. Innostus lähteä juhliin syntyi rippileirillä kuuluisassa Aholansaaressa.

"On kiva päästä laulamaan Siionin virsiä. Niitä tuli hoilattua paljon jo rippikoulussa", hän kertoo.