Yhden munkin vie­mi­nen Hei­nä­pään Salesta toi nuo­rel­le mie­hel­le viisi kuu­kaut­ta eh­dol­lis­ta – teko muuttui va­ka­vak­si miehen tar­tut­tua puuk­koon

Pyörällä paennut nuorukainen pudotti lompakkonsa, jonka avulla poliisi tavoitti hänet.

Oulun Heinäpäässä sijaitsevasta Sale-kaupasta yhden leivonnaisen viime lokakuussa vienyt 19-vuotias nuori mies päätyi teostaan käräjille ja tuomittiin perjantaina viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä.

Sinänsä rahallisesti vähäarvoisen munkin vienyt nuorukainen olisi todennäköisesti selvinnyt teosta näpistys-nimikkeellä, mutta rikos muuttui selvästi vakavammaksi, kun hän kaivoi takataskustaan puukon. 

Hän uhkasi teräaseella Salen ulkopuolella vartijaa, joka oli seurannnut 19-vuotiasta pihalle huomattuaan tämän puuhat kaupassa.

Uhattu vartija perääntyi tilanteesta ja mies pääsi pakoon pyörällä, mutta pudotti lompakkonsa paetessaan. Sen avulla poliisi tavoitti miehen.

Nuori mies oli tekohetkellä huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Hän piti itsekin oikeudessa tekoaan jälkikäteen ajateltuna järjettömänä, kertoo aluesyyttäjä Kimmo Vakkala.

Ehdollisen vankeuden ohella mies joutuu suorittamaan useiden satojen eurojen kärsimyskorvaukset kaupan vartijalle sekä 80 euron rikosuhrimaksun.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.