Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Ydin­voi­ma­lan ra­ken­nus­töi­den aloitus siirtyy vuo­del­la

Pyhäjoki kiirehtii kauppoja teollisuustonteista, mutta yritykset odottavat ydinvoimalatyömaan alkamista Pyhäjoelle.

Ydinvoimalaan liittyvät alkutyöt viivästyvät.
Ydinvoimalaan liittyvät alkutyöt viivästyvät.
Kuva: Kaleva

Fennovoiman ydinvoimalaitoksen maanrakennustöiden aloitus Pyhäjoella siirtyy vuoteen 2014. Rakentamisjohtaja Timo Kallio vahvistaa, että vielä ensi vuoden aikana ydinvoimalan tontilla ei tapahdu mitään.

Kallion mukaan kysymys ei ole töiden viivästymisestä, vaan aikataulun tarkentumisesta.

”Laitostoimittajan valinta menee ensi vuoden alkupuolelle. Sen jälkeen laitostoimittajan kanssa väännetään lopullinen aikataulu kasaan.”

Viimeisin Fennovoiman oma tavoiteaikataulu tähtää maanrakennustöiden aloittamiseen vuoden 2014 aikana.

”Työt alkavat noin neljä kilometriä pitkän tien tekemisellä kasitieltä laitosalueelle. Siitä eteenpäin kaikki on kiinni laitostoimittajasta”, Kallio kertoo.

Aikaisemmin Fennovoima on ilmoittanut maanrakennustöiden alkavan Hanhikiven alueella alkuvuodesta 2013. Timo Kallion mukaan kyse oli vain ensimmäisistä hahmotelmista mahdollisimman ideaalista aikataulusta.

”Ensi vuonna ei kaadeta vielä puutakaan. Siltäkin osin suunnitelmat ovat tarkentuneet, että ihan ensimmäisenä tehdään uusi tie, että päästään aikanaan kaatamaan niitä puita.”