Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

WWF: Kou­lu­lai­sil­le tar­jo­taan epä­ter­veel­li­sen paljon lihaa, myös Oulussa

Ympäristöjärjestö WWF:n tekemän kyselyn mukaan useissa Suomen kaupungeissa kouluruoassa tarjotaan epäterveellisen paljon lihaa.

-
Kuva: RIsto Rasila

Ympäristöjärjestö WWF:n tekemän kyselyn mukaan useissa Suomen kaupungeissa kouluruoassa tarjotaan epäterveellisen paljon lihaa.

WWF selvitti punaisen lihan ja lihatuotteiden käyttöä Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa. Selvityksen perusteella lihaa tarjottiin liikaa Oulussa, Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Vantaalla. Sen sijaan Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Turussa lihan määrä on ravintosuositusten mukainen.

Ruokailusuositusten mukaan koulussa pitäisi tarjota enintään 120 grammaa lihaa viikossa. WWF:n selvityksessä lihan määrä vaihteli 76:n ja 135:n gramman välillä.

Ympäristöjärjestö huomauttaa, että lihantuotanto rasittaa ympäristöä.

– Lihan, kananmunien ja maitotuotteiden tuotantoon tarvitaan aina myös kasvikunnan tuotteiden kasvatusta rehua varten. Kasvisruoalla voidaan ruokkia suurempi määrä ihmisiä pienemmillä ympäristövaikutuksilla eläinperäisiin tuotteisiin verrattuna, sanoo WWF:n ohjelmapäällikkö Jussi Nikula.

Lasten ruokailutottumuksiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä lapsena opitut ruokailutottumukset luovat pohjan aikuisiän elintavoille.